eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A manchesteri Marcus Rashford nyitógólja az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában játszott Manchester United - FC Liverpool mérkőzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2019. október 20-án. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

A kiesés réme miatt bukhat meg a Premier League folytatásának terve

Döntő napok előtt áll a Premier League, az angol labdarúgó-élvonal a 2019-2020-as idény lezárását tekintve. Az érintettek várják Boris Johnson miniszterelnök vasárnapi bejelentését a korlátozások várható enyhítéséről, majd a klubok képviselői hétfőn tárgyalnak a folytatás feltételeiről. A jelenlegi állás szerint semleges helyszíneken fejeznék be az idényt, de ez a terv annyira nem tetszik néhány klubnak, hogy akár azok el is állhatnak a folytatás támogatásától.

A Premier League klubjai a múlt héten újólag megerősítették szándékukat a szezon befejezéséről, noha néhány játékos, köztük Sergio Agüero, a Manchester City csatára jelezte félelmeit és fenntartásait az újrakezdéssel kapcsolatban.Gordon Taylor, a PFA, a hivatásos játékosok szervezetének elnöke úgy vélte, meg kellene adni a futballistáknak a döntés jogát arról, hogy akarnak-e játszani.

Alapesetben érthető, hogy a klubok játszani akarnak, a becsült veszteség, ha a szezon nem folytatódik, körülbelül egymilliárd font. Ez csökkenthető lenne a zárt kapus mérkőzéseken való folytatással.

Az elképzelések szerint több, akár tíz semleges helyszínen játszanák le a hátralévő 92 mérkőzést, de ez nem találkozik több klub, így az Aston Villa vagy a Brighton elképzeléseivel.

Christian Purslow, a birminghami klub ügyvezetője meg is indokolta, miért van ő is, miként klubja is a semleges helyszínen való játék ellen. „Sokkal jobb a hazai mérlegünk, az eddigi győzelmeink nagy részét, hétből ötöt otthon szereztünk. A veszteség óriási lenne, ha nem tudjuk befejezni az idényt, de számunkra még nagyobb, ha kiesünk a Premier Leauge-ből.”

A Villának (és a Manchester Citynek) lenne egyébként a hátralévő fordulókban a legtöbb hazai mérkőzése, hat.

A másik, a semleges pályák ellen tiltakozó klub, a Brighton – ellentétben az Aston Villával – nem áll kieső helyen, de veszélyeztetett. Csupán két ponttal gyűjtött eddig többet, mint a már kieső helyen álló Bournemouth.

Richard Bevan, az LMA, a Ligamenedzserek-szövetsége ügyvezetője úgy látja, a helyszín kérdésén megbukhat a teljes Project Restart, a Premier League újraindításának terve.

Az ügyet „színesíti”, hogy az élklubok állítólag diszkréten figyelmeztették a kieséstől való félelemből a folytatás ellen lévőket, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a Premier League mezőny változatlan marad a következő idényre, hogyha torzó marad az idény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×