eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic a trófeával, miután győzött a tajvani Hszie Szu-vej és a cseh Barbora Strycová ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női párosának döntőjében Melbourne-ben 2020. január 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Babos Tímea apja babonából nem nézi a lányát, de most jól kielemzi

Kimagaslott a párosok mezőnyéből Babos Tímea és Kristina Mladenovic, csak az volt a kérdés, hogy mennyi idő alatt nyerik meg az Ausztrál Open döntőjét – vélekedik a legújabb magyar teniszsikerről Taróczy Balázs. Babos Tímea édesapja babonából nem nézte a meccset, de szerinte a könnyű siker magas szintű teljesítményt jelez,

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a női párosok versenyét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A pénteki döntőben két sima szettben, 6:2, 6:1-re győzték le a Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh duót. A második helyen kiemelt magyar, francia kettős – amely negyedik Grand Slam-döntőjét játszotta – korábban két Grand Slam-trófeát gyűjtött. Nyert a 2018-as Australian Openen, majd tavaly a Roland Garroson, 2018-ban Wimbledonban és tavaly Ausztráliában pedig kikapott a fináléban. Babos és Mladenovic sorozatban harmadszor jutott el a melbourne-i döntőbe.

"Nagy büszkeséggel tölt el, hogy most már három van mindenből: vb-címből és Grand Slam-győzelemből is" – mondta Babos Csaba, a magyar teniszező édesapja és egyben volt trénere. Úgy látja, jól játszottak végig a tornán, a statisztikusok szerint

tíz éve nem fordult elő, hogy szettveszteség nélkül nyerjen egy páros.

Különösen a döntőben az első kiemelt duó fölényes legyőzése jelez egészen magas szintű teljesítményt.

"Babonából nem nézem a tévében ezeket a meccseket, de nyomon követtem, elemezgettem, beszéltünk róla" – mondta az édesapa, aki előzetesen, a sorsolás alapján nehezebb mérkőzéseket várt. Szerinte abban fejlődött sokat a magyar, francia páros, hogy mivel hosszú ideje együtt játszanak, ismerik egymás gondolatát, a pályán kívül is segítik egymást, és a nehéz pillanatokban nagy előny, hogy jobban meg tudják bocsátani a partnernek a hibáit.

"Tudják, hogy kinek miben van nehézsége, kinek kell többet vállalni. Ez emelte őket a mezőny fölé"

– mondta Babos Csaba, és úgy véli, lánya azért sikeres visszatérően Melbourne-ben, mert szereti Ausztráliát, felkészülés után frissen, még kipihenten érkezik oda, kedvező neki a klíma, és viszonylag sok a magyar a nézőtéren.

Taróczy Balázs: business as usual

Óriási sikernek tartja Taróczy Balázs az újabb Grand Slam-győzelmet, az egykori wimbledoni bajnok szerint az a könnyed magabiztosság, amivel nyertek, mutatja, hogy mennyire jók, és kiemelkednek a női párosok mezőnyéből.

"Villámgyőzelem volt, könnyedén nyerték a pontokat, Strycova egyszer sem tudta hozni az adogatását. Csak az volt a kérdés, hogy mennyi idő alatt nyernek" – mondta a döntőről, és úgy látja, ez mutatja, hogy mennyit fejlődtek, mert volt már olyan, hogy könnyedén kezdtek, de akkor megijedtek , amikor be kellett fejezni a mérkőzést. Most szó sem volt erről.

A teniszlegenda szerint nem véletlen, hogy Melbourne-ben harmadszor jutottak be sorozatban a döntőbe, mert vannak olyan helyszínek, ahol egy játékos nem is tudja, miért, de jobban szeret játszani. "Lehet, hogy nekik ez az Ausztrál Open, de azért már mindenhol villogtak, voltak döntőben" – tette hozzá, de jelezte, szerinte Baboséknak szinte kötelező, hogy ott jól játsszanak, náluk ez amolyan "business as usual".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×