eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának harmadik szabadedzésén a spa-francorchampsi pályán 2019. augusztus 31-én, a futam előtti napon.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Verstappen döntése több annál, hogy „nagyon nagy a szerelem” a Red Bull-lal

A 2023-as szezon végéig szóló szerződéshosszabbítást írt alá a holland versenyző a Formula–1-es Red Bull istállóval.

A 22 esztendős pilóta maradásáról a csapat számolt be kedden, és ezzel véget vetett azoknak a találgatásoknak, melyek szerint Verstappen a mostani idény után a Mercedesnél vagy a Ferrarinál folytatja pályafutását.

A Racingline.hu főszerkesztője „elképesztő meglepetésként” értékelte a döntést, miután többen is, köztük ő is, azon a véleményen volt, hogy Verstappen a Mercedeshez fog igazolni. Vámosi Péter az InfoRádiónak úgy fogalmazott: alapvető törekvése ugyanis mindegyik Forma–1-es versenyzőnek, hogy a legjobb csapatba kerüljenek, ami, akárhogy is nézzünk, 2014 óta a Mercedes.

Az viszont, hogy marad, ráadásul 2023-ig, az többet jelent annál, hogy „nagyon nagy a szerelem köztük”, de valószínűleg nem is az anyagiak a döntők, tette hozzá. Sokkal inkább az, hogy egy olyan fejlesztési potenciált lát a fiatal holland versenyző a Red Bull, valamint a Honda összeállásában, amellyel ő végre-valahára világbajnok lehet - vélekedett a szakember. Szerinte felvetődik továbbá annak a lehetősége, amit pletyka-szinten régóta hallani: mi van akkor, ha a Mercedes kiszáll a száguldó cirkuszból.

A holland versenyző 2016-ban a fiókcsapat Toro Rossótól szerződött a Red Bullhoz, és abban az évben, 18 évesen és 228 naposan a Forma–1 történetének legfiatalabb futamgyőztese lett.

A 2019-es idényben világbajnoki harmadik Verstappen a 2015-ös debütálása óta 102 futamon indult, és nyolc nagydíjat nyert eddig a Red Bull-lal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×