eur:
394.95
usd:
363.53
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az újpesti Branko Pauljevic (b) és a ferencvárosi Ivan Petrjak a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2019. február 9-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Különleges derbi jön a Groupama Arénában

Különleges derbit rendezhetnek ma este a Groupama Arénában: ha mindkét edző a legjobbnak vélt összeállításban küldi pályára a csapatát – értsd: Szergej Rebrov nem lesz tekintettel a jövő heti, a CSZKA Moszkva elleni mérkőzésre – még soha nem kezdett a Ferencváros és az Újpest több mint 115 éves párharcában annyi külföldi játékossal a rangadón, mint most.

A két csapat közül az utóbbi években a Ferencváros a sikeresebb, 2015 óta – az volt az egyetlen alkalom, hogy a lila-fehérek az OTP Bank Ligában nyertek a Groupama Arénában – veretlenek.

A harmincas évek eleje óta nem fordult elő, hogy az Újpest ilyen rossz szériát produkáljon. Ebben a tekintetben a Ferencváros veretlensége tizenegy mérkőzés óta tart, de akad egy másik, egy nevezetesebb széria is: az előbb Thomas Doll, majd Szergej Rebrov által irányított gárda immár negyven bajnoki mérkőzés óta veretlen a Groupama Arénában. Legutóbb még 2017. április 15-én, a Vasas ellen szenvedett vereséget.

A mostani negyvenes sorozatra legutóbb a hatvanas években volt példa, amikor 1966. szeptember 25. és 1969. május 4. között negyven találkozón maradt veretlen pályaválasztóként (akkor egyébként nem az Üllői úton, hanem a Népstadionban) a Ferencváros. A nagy szériát aztán éppen az Újpesti Dózsa törte meg, amely aztán bajnok is lett az 1969-es idény végén.

Most ilyesmiben, még egy bravúrgyőzelem esetén is csak alig-alig reménykedhetnek Nebojsa Vignjevics csapatának hívei. A szerb edzőnél maradva: egészen döbbenetes, hogy az Újpest történetében már második a lejátszott mérkőzések számát tekintve Várhidi Pál mögött, ha marad még addig is, a következő, a 2020-as őszi idény végén a hetvenes évek legendás trénerét is megelőzi. A fentiekből következően Várhidi után ő a második a Fradi elleni bajnoki találkozók számát tekintve, újpesti edzőként.

A Fradi több mint egy éve minden hazai bajnoki találkozóját megnyerte, független az ellenféltől, az Újpest idegenbeli mérlege lényegesen szerényebb. A lila-fehérek számára reménysugár: csapatuk az utóbbi évek három legsikeresebb csapatából már kettőt, a Debreceni VSC-t és a MOL Fehérvárt is legyőzték a 2019-2020-as idényben, most pedig következik, este fél nyolctól, a Groupama Arénában, a Ferencváros.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×