eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Siklósi Gergely a vívó-világbajnokság férfi párbajtőr egyéni versenyének selejtezőjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Már biztos az újabb magyar érem a vívó-vébén

Siklósi Gergely elődöntőbe jutott a budapesti vívó-világbajnokság férfi párbajtőrversenyében

A 21 éves vívó a negyeddöntőben 15:8-ra nyerte a holland Bas Verwijlent. Siklósi korábban az olimpiai bajnok Pak Szang Jungot is búcsúztatta.

Ezúttal nem volt szükség ráadásra, mert Siklósi nagyszerűen vívott, ezt az asszóját is kézben tartotta, többnyire ő vezetett, a holland csak egyenlíteni tudott egyszer-egyszer. Hét-hét után egyre inkább az történt a páston, amit Siklósi elképzelt, ezt jól érzékeltette, hogy amikor 12-8-ra alakult az állás, Verwijlen a tehetetlenségét jelezve széttárta karját.

"Tudtam, hogy kezdeményezőként kell fellépnem, amikor támadtam, általában én adtam tust. Az eleje nehéz volt, 13-8-nál tudtam, hogy megvan a mérkőzés. Rédli Bandival váltottam előtte pár szót arról, hogy mire figyeljek, örülök, hogy a holland lábszúrásaira tudtam reagálni" - nyilatkozta.

Az elődöntőben az olasz Andrea Santarelli vár Siklósira.

Siklósi korábban az olimpiai bajnok Pak Szang Jungot is búcsúztatta.

Rédli András a nyolcaddöntőben éppen Verwijlentől kapott ki egy találattal.

Női tőr

Kreiss Fanni a harmadik mérkőzését szoros küzdelemben elvesztette, ezzel a nyolcaddöntőben búcsúzott a női tőrözők egyéni versenyétől a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A francia Pauline Ranvier ellen is jól vívott, mint a korábbi két asszójában, többször vezetett, sőt 12-9-es állásnál - amikor egymás után sikeresek voltak az akciói - úgy tűnt, el is dőlhet a mérkőzés. Ellenfele azonban fordított, majd a második szünetet követően a győzelmet is kiharcolta.

Kreiss a vb-re készült, szurkolóknak szánt kisfilmben úgy fogalmazott, reméli, hogy a legjobb eredményét itt érheti el, de ez nem sikerült neki, mert 16-ig korábban is eljutott, a negyeddöntő pedig nem jött össze neki.

"Kezemben volt az asszó, nem tudom, mi történt, rövidzárlat mindenkinél előfordulhat" - értékelte teljesítményét.

"A 16 közé jutásnak örülök, pozitívan értékelem a versenyt, mert jól vívtam. Elégedett viszont nem vagyok, vereség után senki sem lehet az" - tette hozzá.

Kreiss a 16., Kondricz Kata a 25., Mohamed Aida a 28., Lupkovics Dóra pedig az 56. helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×