eur:
394.06
usd:
369.77
bux:
65661.4
2024. április 23. kedd Béla
Madrid, 2018. május 31.Zinédine Zidane, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid vezetőedzője (j) és Florentino Perez, a klub elnöke sajtótájékoztatót tart a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2018. május 31-én, ahol Zidane lemondott vezetőedzői posztjáról. A 45 éves Zidane vezetésével a Real Madrid sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a sorozatban korábban egy csapatnak sem sikerült a címvédés. (MTI/EPA/Fernando Alvarado)
Nyitókép: MTI/EPA/Fernando Alvarado

Real-válság: Solari megy, Zidane visszatér

Várakozó állásponton van mindenki, akit érdekel a Real Madrid sorsa: a Marca és az AS szerint este hat órakor összeül az igazgatótanács, hogy döntsön az edzőkérdésben. A hírek szerint Solarit menesztik és visszatér Zinedine Zidane.

Látszólag könnyű győzelmet aratott a Real Madrid a hétvégi bajnoki fordulóban a Valladolid vendégeként, s ezzel megszakította vereségekből álló rossz sorozatát. Az eredmény igazolni látszik a tételt: a csapat szívesebben és sikeresebben játszik a Bernabéu stadiontól távol. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzést elveszítette, vendégként a legutóbbi négyet megnyerte, s közvetlenül előtte döntetlent játszott a Barcelonával a Camp Nouban. Mintha nem is ugyanarról a csapatról lenne szó.

Ugyanakkor a Valladolid elleni három pont különleges körülmények között született. Sergi Guardiola kihagyott egy tizenegyest (az idény egyik legrosszabb büntetője volt), a hazaiak két gólját érvénytelenítette a játékvezető, illetve a VAR, a 29. percben Anuar Tuhami mégis megszerezte (éppen Guardiola átadásából) a vezetést. Mintha csak az első félóra letelte után kezdte volna a Madrid a meccset, Varane utána kiegyenlített, majd Karim Benzema szerzett két gólt, s Luka Modrić állította be a végeredményt. A hajrában Casemirót kiállította a játékvezető, de ez már nem számított.

Emilio Butragueño, a klub korábbi legendája, vezetőségi tag nem volt hajlandó a mérkőzés után az újságíróknak Santiago Hernán Solari jövőjéről beszélni. Ugyanakkor a vezető spanyol sportlapok portáljait és anyagait nézegetve nyilvánvaló:

tart még a krízis.

Az egyik fontos pont az edzőkérdés. Solari a Valladolid ellen kezdte meg edzői működését a Real Madrid első csapatának élén, s a jelek szerint a Valladolid ellen fejezte be (de a hírek szerint marad a klub alkalmazásában). Korábban José Mourinhót vélték a favoritnak az utódlásra, de hétfőn a Marca arról írt, hogy a néhány hetes beugrásra készen áll Clarence Seedorf, akinek a neve már Julen Lopetegui elküldésekor is felvetődött. Az ABC szerint Aitor Karanka neve is felvetődött, a korábbi védő legutóbb a Nottingham Forest menedzsere volt. Felkérése mintegy előkészítette volna José Mourinho visszatérését: ők ketten dolgoztak már együtt a Bernabéuban.

Az olasz portálok beszámoltak arról, hogy Zinedine Zidane a múlt héten Torinóban járt, sokan hitték, hogy bár Agnelli elnökkel nem találkozott, mégis csak a jövőjét intézte. Ez most más fordulatot vehet, ha visszatér Madridba, márpedig a Marca délután már ezt jósolta.

Kérdés, hogy a váltás megoldhatja-e az összes problémát.

Nincsen béke a csapaton belül sem.

Napirenden van Isco megbüntetése, a középpályás nem vett részt egy közös programon. A Marca ugyanakkor felemlítette, hogy a Madrid több mint tíz éve nem büntette meg a nyilvánosság előtt egyetlen játékosát sem. A legutóbb, tizenkét éve a Dél-Amerikából késve visszaérkező Robinho és Júlio Baptista kapott büntetést.

Állítólag összeveszett Sergio Ramos és Marcelo, ami azért különösen érdekes, mert az olasz lapok szerint a Juventus mindkettőjüket le akarja a nyáron szerződtetni. Sergio Ramos nem játszott eltiltása miatt Valladolidban, de elutazott a csapattal. Florentino Pérezzel való összeszólalkozása a jelek szerint következmények nélkül lezárult – de alkalmasint csak a nyáron látunk ebben a kérdésben tisztán. Az is hírlik, hogy tényleg távozhat a nyáron, de nem (csak) Pérez, hanem Mourinho érkezése miatt.

A világ- és Európa-bajnok csapatkapitány teljesen szokatlan lépésként

a közösségi médiában készített magával egy öninterjút,

amelyben hibának tartotta az Ajax elleni amszterdami mérkőzésen kiprovokált sárga lapját. Írt arról, hogy a mostani helyzetben a játékosoknak, s különösen neki mint csapatkapitánynak is megvan a felelőssége. Kitért arra, hogy kétségtelenül forgattak róla az Ajax-meccs alatt a visszavágón, de eszébe sem jutott, hogy a dolgok ilyen rosszra fordulhatnak. Utalt Pérezzel folytatott vitájára is, de szerinte ezek az öltözőn belül normális dolgok. Marcelóval való összetűzéséről azt mondta, fel lett fújva, olyan neki a brazil védő, mintha a testvére lenne. Szerinte az edzővel kapcsolatos kérdések nem a játékosokra tartoznak, de ők tisztelik a pozíciót, s azt is mindig, aki ezt a tisztséget betölti.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Gond lehet az európai dohányszabályozással

Gond lehet az európai dohányszabályozással

Az európai felnőtt lakosság 66 százaléka egyetért azzal, hogy az olyan szervezeteknek, mint az EU és a WHO, nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük az ártalomcsökkentésre azáltal, hogy a cigarettázókat kevésbé káros termékek használatára ösztönzik - ahelyett, hogy a dohányzás teljes felszámolására törekednének. Ez derült ki a Povaddo független közvélemény-kutató cég felméréséből, amelyet Párizsban mutattak be. Egy másik, a GfK által végzett kutatás szerint Magyarországon az elfogyasztott cigaretták 13,2 százaléka után nem adóztak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×