eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kevesebb stadionnal készülnek a vb-re az oroszok

Az eredetileg tervezett 16 helyett valószínűleg csak 13 stadion áll majd rendelkezésre Oroszországban a 2018-as labdarúgó-világbajnokság megrendezéséhez.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata szerint legalább 12 aréna kell egy 32 csapatos tornához. Vitalij Mutko orosz sportminiszter, a szervezőbizottság elnöke azt mondta, ennek megfelelően tűzték ki azt a célt, hogy 13 helyszínen lehessen mérkőzéseket rendezni.

"Egyelőre még nem döntöttünk arról, hogy az eredetileg kijelölt 16 stadionból melyik lesz az a 13, amelyben sorra kerülnek a vb-meccsek" - fogalmazott Mutko, aki tagja a FIFA végrehajtó bizottságának is.

A sportminiszter hozzátette, szinte biztos, hogy a finálénak és az egyik elődöntőnek a 84 ezer férőhelyes moszkvai Luzsnyiki Stadion ad otthont, a másik elődöntőt pedig valószínűleg Szentpéterváron rendezik majd.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×