Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új befektető a Vasasnál, Mészölynek mennie kell

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Vasas labdarúgó-csapatát működtető társaság tulajdonosa bejelentette, hogy előszerződést kötött egy külföldi befektetővel a klub 99 százalékos eladásáról. A jövendőbeli tulajdonos új vezetőedzőt hoz a csapathoz, így a jelenlegi trénernek, Mészöly Gézának távoznia kell posztjáról.

"Hangsúlyozom, hogy jelenleg egy előszerződés megkötéséről beszélhetünk, amelyet a Vasas Sport Club elnöksége is jóváhagyott. Nagyon sok egyeztetésen vagyunk túl, amelynek eredménye ez a megállapodás. Természetesen nagyon örülök annak, hogy több sikertelen próbálkozás és csalódás után végre megalapozottan beszélhetünk arról, hogy januártól egy megfelelő szakmai és pénzügyi háttérrel rendelkező befektetői csoport irányíthatja és működtetheti a Vasas felnőtt labdarúgócsapatát" - írja Markovits László klubelnök közleményében.

A vevőjelölt döntését a szakmai stábra vonatkozóan tudomásul vesszük, hiszen az új többségi tulajdonos hatáskörébe tartozik a mindenkori vezetőedző kinevezésének joga" - tette hozzá.

Mészöly Géza 2006-ban vette át az együttes irányítását azt követően, hogy az Újpesttel kétszer ezüstérmet szerzett a bajnokságban. A Vasas jelenleg a 10. helyen áll.

"Fájó szívvel vettem tudomásul a tulajdonosjelölt döntését, hiszen nemcsak edzőként töltöttem el három évet a klubnál, hanem a nevelőegyesületem is a Vasas volt. Természetesen jó hallani, hogy jobb anyagi körülmények közé kerülhet esetleg a csapat, ezáltal garantálhatóvá válhatnak a minőségi, posztokra történő igazolások, amellyel egy még jobb csapatot lehet kialakítani, de persze rossz érzéssel tölt el, hogy ebben én már nem vehetek részt. Teljes szívemből drukkolok a Vasas vezetőinek, hogy véglegessé váljon a tulajdonosjelölttel a megállapodás, hiszen ez egy kiszámítható jövőt, jobb csapatot is eredményezhet" - mondta Mészöly Géza.