eur:
391.06
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Taylor Swift amerikai énekes-dalszerző a MetLife Stadionban ad koncertet New Rutherfordban 2023. május 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sarah Yenesel

Világrekord lehet Taylor Swift turnéja - listán a sztárok turnépénzei

Egymilliárd dollár bevételhez juttathatja az énekesnő az Eras turné.

A koncertsorozat fellépésein negyven dalból álló műsort mutat be az énekesnő, amelyben látványos kosztümökben énekel és a színpadkép, valamint a koreográfia is kivételes - írja a CNBC.

A turné valószínűleg nagyobb bevételt generál majd számára, mint amennyit Elton John keres búcsúturnéjával.

A bevételekbe a jegyek mellett az ajándéktárgyak eladásából származó profitot és a szponzorációs pénzeket is belekalkulálták.

A bevételek pontos összege nem ismert Swift turnéja kapcsán, de tavaly decemberben a Billboard úgy becsülte, hogy Swift turnéja 590 millió dolláros bevételt hoz majd 52 turnéidőpont alapján.

A koncertsorozat március 17-én kezdődött, a közelmúltban azonban újabb latin-amerikai, ázsiai, ausztráliai és európai turnéállomásokkal bővült: 2024-ben is tart és legalább 106 koncertből áll.

Ez arra utal, hogy több mint 1 milliárd dolláros bruttó összbevétel valószínűsíthető. A koncertadatokat nyomon követő Pollstar szerint a hozzáadott dátumokkal együtt összesen 1,4 milliárd dollár bruttó bevételt ér el a turné.

A turné sikere nem meglepő. Amikor 2022 novemberében elkezdték árusítani a jegyeket, a Ticketmaster honlapja összeomlott a nagy forgalomtól.

Az első jegyértékesítési napon több mint 2,4 millió belépő talált gazdára, ami a Ticketmaster szerint a legtöbb, amit egy előadó egyetlen nap alatt eladott.

A jegyek 50 dollártól 899 dollárig (17 ezer forinttól 310 ezer forintig) terjednek a VIP-belépők esetében. A viszonteladói piacon azonban a jegyek sokkal drágábbak, itt a legolcsóbb helyek is 1000 dollárért (340 ezer forint) kelnek el.

A QuestionPro piackutató cég nemrégiben készült felmérése szerint a koncertlátogatók az egyéb kiadásokat, például a ruházkodást, a szállodai elhelyezést és az utazást is beleértve átlagosan 1300 dollárt költenek a turnén való részvételre. A felmérés eredményei alapján a Taylor Swift turnéjára fordított összkiadás 2023-ban várhatóan 5 milliárd dollár körül lesz.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×