eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

„Receptre írva” mesélik el életüket a Bethesda dolgozói

Receptre írva – így főzünk a Bethesda Gyermekkórházban címmel szakácskönyvet adott ki a kórház, közelebb hozva egy gyógyító intézmény hétköznapjait az olvasóhoz – fogalmazott az InfoRádiónak az intézmény kommunikációs vezetője, egyben a könyv szerkesztője.

Nem szokványos dolog, hogy egy gyermekkórház szakácskönyvet adjon ki, a recept ugyanis az egészségügyben mindig valami mást jelent. Rendszerint a reményt hordozza magában a gyógyulásra, valamint egy munkaeszköz a dolgozók mindennapjaiban – fogalmazott az InfoRádióban Tamásné Bese Nóra, kiemelve, ebben az esetben teljesen másról van szó, miután a recepteken ételek találhatók.

Abból a szempontól mégis felfedezhető hasonlóság, hogy reményt hordoz, mert a magyar egészségügyben olyan emberek dolgoznak együtt, közösségben, mint akik a Receptre írva című könyvben megjelennek, egy-egy személyes történeten keresztül bemutatva – tette hozzá a Bethesda kommunikációs vezetője.

Tamásné Bese Nóra megjegyezte, soha ekkora érdeklődést még nem tapasztaltak az egészségügyi dolgozok iránt, mint a járvány idején, a szakácskönyv ezért a bizalom növelését is szolgálni hivatott, hogy a szülők bátran merjenek hozzájuk fordulni, és rájuk bízni a gyermekeiket. A könyv remek alkalmat kínál ugyanis arra, hogy az olvasók

megismerjék a gyermekkórház orvosait, ápolóit, valamint szakdolgozóit.

A szerkesztő azt is megjegyezte, sokféle receptet gyűjtöttek össze. Maguk is megdöbbentek, milyen széles kultúrákból merít a válogatás: a szír származású radiológustól a szlovák égéssebészen át a francia plasztikai sebészig nagyon sokan biztosítottak a könyvhöz különböző nemzetiségű recepteket. Ahogyan a Nagy-Magyarországról területéről származó kollégák révén erdélyi vagy például felvidéki receptek is bekerültek. a kötetbe.

Tamásné Bese Nóra hozzátette: próbáltak egészséges recepteket is gyűjteni, amiben a kórház dietetikusa és gyógytornásza működött közre. Mindemellett

a szakácskönyv tartalmaz néhány „legendás” receptet is, amelyek egy-egy osztály életében játszanak fontos szerepet

– fogalmazott a kommunikációs vezető, példaként említve, hogy az egyik főnővérük egy olyan túrós sütemény receptjét osztotta meg, amit a gyermekkórház egyik önkéntese szokott számukra elkészíteni, lassan egy évtized, ami mára a gondoskodás jelképévé vált a Bethesdában.

A szakácskönyv – közvetlen értékesítés útján – a kórház webshopjában rendelhető meg, az ebből befolyó összeget pedig az intézmény támogatásra fordítják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×