eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Szépművészeti Múzeum 2020. március 2-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Baán László: ősszel Cézanne-kiállítás lesz a Szépművészetiben

A múzeum főigazgatója az InfoRádióban megígérte, mindent megtesznek az elmaradt egyiptomi és angol anyag bemutatásáért, most Dürer korával nyitnak.

Már úira megnyitotta kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria is. A Szépművészetiben egy fél évszázad után most újra kiállított, saját grafikai gyűjteménnyel ("Dürer kora") várják a látogatókat.

"Nyilván tudtuk, úgy is készültünk, hogy a látogatottság nem fogja elérni a zárás előtti időszakot. Több oka is van ennek: a hazai látogatók közül egy fontos réteg, az idősebbek valószínűleg még kevésbé mozdulnak ki otthonról közintézményekbe, és nagyon hiányoznak a turisták nekünk is, mint más helyről is az országban" – indította gondolatait az InfoRádióban Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

Az első hétvégén azért így is megfordult több száz látogató mindkét intézményben, már maszk is csak a dolgozóknak kell, kézfertőtlenítési lehetőség pedig mindenki számára rendelkezésre állt.

A "Dürer koráról" elmondta, két időszaki kiállítást pótol most a saját gyűjteményből megvalósuló kiállítás. Ez egyik elmaradó tárlat egy egyiptomi fáraósír megtalálásáról, a másik egy angol tematikájú, "pre-raffaellita" kiállítás lett volna, mindkettő – megfelelő időben – százezreket vonzott volna, ha megtartják, és tervben is van, hogy jövőre pótolják, de mivel mindenkinek felborult a menetrendje, rugalmasságra van szükség.

"A késő gótikától a reneszánszig német rajzok és metszetek láthatók most a múzeum kamarakiállításán,

legutóbb 50 esztendeje férhetett hozzájuk a közönség, vagyis generációk nem láthatták" – mondta a mostani megoldásról. A következő nagy dobás egyébként október végén lehet egy Cézanne-kiállítás révén – jelentette be Baán László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×