eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az amerikai filmakadémia ikonikus szobrai az Oscar-díjak idei jelöltjeinek gálavacsoráján a Los Angeles-i Loews Hotelben 2020. január 27-én. A 92. alkalommal tartandó átadóünnepséget helyi idő szerint február 9-én rendezik a kaliforniai nagyváros Hollywood negyedének Dolby Színházában.
Nyitókép: MTI/AP/Invision/Danny Moloshok

A magyar mozikban is nézőmágnes egy aranyszobor

Már az Oscar-díjra jelölés is a top 10-be repíthet egy-egy filmet.

Az az Oscar-díjra jelölt és a nyertes filmeket is gyakrabban kell műsorra tűzni, több nézőt is vonzanak - írta a Világgazdaság. A lap idézi a Filmforgalmazók Egyesületének statisztikáját is, amely szerint a legfrissebb heti top 10-es nézettségi listán három jelölt film is akad: a negyedik helyet az 1917 szerezte meg, az ötödiket a Kisasszonyok, a nyolcadikat pedig a Jojo nyuszi.

A legjobb film kategóriában jelölt Joker 2019-ben a negyedik legtöbb látogatót vonzó film volt, több mint 460 ezren nézték meg, egyúttal több mint 684 millió forintot hozott a forgalmazónak. A Volt egyszer egy Hollywood a 10. legnépszerűbb film volt 347 ezer nézővel és 526 milliós bevétellel. Az aszfalt királyait ugyan csak november közepén mutatták be, de még így is a 18. legtöbb bevételt hozó film lett 2019-ben, de a tavalyi Oscar-díjas és arra jelölt filmek is – mint a Zöld könyv és a Bohém Rapszódia – a top 50-be került. A Queen énekesének története például 2018 második legtöbb bevételt hozó filmje lett.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×