eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Iráni Mohadzser-6 felfegyverzett drón. Forrás: X / Nexta
Nyitókép: Forrás: X / Nexta

Újabb félelmetes fegyvert kaptak az oroszok Irántól - videó

Az iráni fejlesztésű drónok már eddig is rengeteg ukrán halálát okozták. Most azonban egy sokkal fejlettebb perzsa robottal támadhatnak az oroszok.

Egy iráni gyártmányú Mohadzser-6-os katonai drón zuhant le Kurszk megyében, amely a szárny alatt Kaim-5-ös siklóbombákat hordozott. A drón elvileg Szumi térségét akarta támadni - írja a Protfolio az Ukrainszka Pravda beszámolójára hivatkozva.

A Kaim-5-ös egy kifejezetten újfajta siklóbomba: az iráni haderő 2019-ben állította hadrendbe. Pontos képességeiről kevés nyilvános információ lelhető fel, de vélhetően egy nagy hatótávolságú, irányított levegő-föld csapásmérő eszközről van szó.

Oroszország és Irán hadiipari területen szorosan együttműködik egymással: Irán a Mohadzser-6-os felderítő-és csapásmérő drónok mellett kamikaze-drónok széles választékát is elküldte Moszkvának. Oroszország ma már gyártja is iráni licenc alapján a Sahed-családba tartozó nagy hatótávolságú kamikaze drónokat.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×