eur:
385.62
usd:
355.22
bux:
67921.54
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Pixabay

Dráma Donald Trump bírósági tárgyalása előtt

Belehalt sérüléseibe az a férfi, aki felgyújtotta magát a volt amerikai elnök elleni büntetőper helyszínéül szolgáló bíróság épülete előtt - közölte a New York-i rendőrség szombaton.

A férfi péntek délután fél kettő körül a bíróság előtti Collect Pond parkban elővett egy köteg röpiratot összeesküvés-elméletekkel, szétszórta őket a parkban, majd gyúlékony folyadékkal leöntötte és felgyújtotta magát. A férfi, aki a rendőrség szerint nemrég érkezett Floridából, úgy jutott be a parkba, hogy nem haladt át semmilyen biztonsági ellenőrzőponton.

New Yorkban Alvin Bragg, a demokrata párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat Donald Trump ellen egy évvel ezelőtt.A vád szerint a volt elnök törvénybe ütköző módon kampányköltségként tüntetett fel még 2016-os kampánya idején egy nagyobb összegű kifizetést, amelyet

többek között egy korábbi felnőttfilmes színésznőnek szántak hallgatási pénzként.

Azt akarták, hogy a nő ne beszéljen a nyilvánosság előtt arról: a 2000-es évek elején ismerte az akkor még csak üzletember Donald Trumpot. A vádiratban 34 rendbeli bűncselekmény szerepel, ami hosszú börtönbüntetést vonhat maga után.

A per tárgyalása hétfőn azután indulhatott meg, hogy a New York-i fellebbviteli bíróság a múlt héten elutasította a halasztásra vonatkozó kérelmet, amelyet Donald Trump jogi képviselői nyújtottak be.

Címlapról ajánljuk
Orosz LNG: érdekes kérdéseket vet fel az EU legújabb szankciós terve

Orosz LNG: érdekes kérdéseket vet fel az EU legújabb szankciós terve

Az orosz cseppfolyósított földgáz részleges importjának tilalmát fontolgatja az Európai Unió, a tervezet a harmadik országokba továbbított importot tiltaná. Máthé Réka Zsuzsánnát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársát kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×