eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Peter Pellegrinit, a szlovák parlament, a nemzeti tanács elnökét a Karmelita kolostorban 2024. március 11-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor is megszólalt a szlovák elnökválasztásról

A magyar kormányfő szerint az, hogy Pellegrini lesz Szlovákia új elnöke, „nagy győzelem a béke szószólóinak Európa-szerte”.

Ismeretes, Szlovákiában szombaton tartották az elnökválasztás második fordulóját, melyet – már hivatalosan is – Peter Pellegrini, a szlovák parlament és a második legnagyobb kormánypárt, a Hang (Hlas–SD) elnöke nyert meg. A politikus a voksok 53,12 százalékát tudhatja magáénak.

Pellegrini győzelméhez Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a közösségi oldalán: „Szívből gratulálok Peter Pellegrininek a szlovák elnökválasztáson aratott elsöprő győzelméhez” – fogalmazott az X-en a magyar kormányfő.

„Nagy győzelem az emberek számára és nagy győzelem a béke szószólóinak Európa-szerte” – tette hozzá Orbán Viktor, aki szlovák nyelven is gratulált a leendő elnöknek.

Zuzana Caputová jelenlegi államfő mandátuma június 15-én jár le, akkor iktatják be utódját.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×