eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az Európai Parlamentben (EP), Brüsszelben 2023. február 9-én, az Európai Tanács brüsszeli ülésének idején.
Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Kezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások – üzent Volodimir Zelenszkij

Az ukrán elnök is az X-en tette közzé gondolatait, miután döntött az Európai Tanács.

Az uniós állam- és kormányfők a brüsszeli csúcstalálkozón úgy határoztak, hogy az EU megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával (és Moldovával – a részletek itt olvashatók). A tanácsi döntésekhez az összes tagállam hozzájárulására szükséges, ám Orbán Viktor nem volt jelen a szavazáskor – így nem élt a vétóval, de technikailag nem is járult hozzá a magyar kormány álláspontja szerint rossz döntéshez.

A hírt Charles Michel, az Európai Tanács elnöke jelentette be az X-en, ahogy Orbán Viktor is közzétette ott a helyzetet elmagyarázó videóját, és ezen a felületen üzent Volodimir Zelenszkij is. Az ukrán elnök köszönetet mondott mindenkinek, aki ennek megvalósításán dolgozott, valamint gratulált minden ukránnak is.

„Ez győzelem Ukrajnának, győzelem egész Európának. Olyan győzelem, amely motivál, inspirál, megerősít” – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×