eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Nyitókép: X/The Kyiv Independent

Óriási robbantások voltak Melitopolban, ukrán partizánok támadtak az oroszokra

Abban a térségben történtek a detonációk, ahol az oroszok katonai bázist létesítettek az elfoglalt repülőtéren.

Péntekre virradóan robbanások hangjára ébredtek az orosz megszállás alatt lévő Melitopol lakosai – írja a Kárpáthír az rbc.ua portál értesülései alapján.

A Zaporizzsjai régióban található települést megrázó detonációkról Ivan Fedorov polgármester számolt be. Elmondása szerint a legnagyobb robbanásokat Aviamisztecska kerületben észlelték.

Ebben a körzetben van az oroszok által elfoglalt és katonai célokra használt repülőtér.

Ivan Fedorov az X-en hozzátette: ukrán partizánok felrobbantottak egy autót is a városban, amelyben olyan orosz megszállók ültek, akik kirabolták az elhagyatott helyi lakásokat. A polgármester egyelőre nem tudott további információkat megosztani az okozott károkról és veszteségekről.

Az oroszok az elmúlt napokban több irányból támadták az ukrán hadsereg állásait Avgyijivkánál. Az ukrán fegyveres erők vezérkarának korábbi beszámolója szerint a műveleti helyzet Voliny és Polisszja irányában továbbra is jelentős változások nélkül áll.

A Donyecki területen, a Prijutnétól északra fekvő területen a sahterszki irányban az ukrán védők visszaverték az oroszok támadását. Az oroszok a hét elején Zaporizzsja irányában legalább négyszer próbálták meg visszaállítani elvesztett állásaikat a térségben, de nem jártak sikerrel.

Herszon irányában az ukrán erők ellentámadást folytatnak, sikeresen felszámolva az ellenséges raktárakat a vezérkari tájékoztatás szerint. Az ukrán védelmi erők jelenleg Melitopol irányában is támadó hadműveletet hajtanak végre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 25. 08:29
×
×
×
×