eur:
380.26
usd:
351.58
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Robbanás Taskentben. Forrás: X / North X
Nyitókép: Forrás: X / North X

Hatalmas robbanás rázta meg az üzbég fővárost - videó

Egy ember meghalt és 162-en megsérültek, amikor robbanás történt a taskenti a repülőtér közelében, a vámhatóság egyik raktárában.

A hatalmas detonáció miatt tűz ütött ki a környéken, és a közeli lakóházakban kitörtek az ablakok.

Egy tizenéves fiú vesztette életét, miután ráesett egy ablakkeret. 24 embert szállítottak kórházba, és 138 sérültet láttak el a helyszínen, de az üzbég egészségügyi minisztérium szerint közülünk senki sincs életveszélyben.

A kormány a robbanás kivizsgálására a helyszínen egy speciális laboratóriumot is kialakított, a tűz megfékezésére pedig 16 tűzoltó- és mentőegységet küldtek a hatóságok.

"A sürgősségi minisztérium munkatársai gyors reagálásának köszönhetően a tűz kiterjedése csökken. A helyzetet teljesen ellenőrzés alatt tartjuk" - közölte a minisztérium.

Robbanás Taskentben. Forrás: X / OSINTdefender
Robbanás Taskentben. Forrás: X / OSINTdefender

A fővárosi légi irányítás közleménye szerint a taskenti repülőtér zavartalanul üzemel. Ezen az X-en (Twitter) közzétett videón a felrobbant raktárépület és annak környéke látható:

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Januárban jön a pedagógusok béremelése, változhat a teljesítményértékelés

Januárban jön a pedagógusok béremelése, változhat a teljesítményértékelés

Januárban a minimálbéremeléshez képesti 10 százalékos emelésre számíthatnak a tanárok, felülvizsgálhatják a státusztörvény teljesítményértékelési rendszerét. A PISA-teszteken rossz eredményre számítanak a magyar diákoktól, melyet a koronavírus-járvány miatti nehézségeknek tulajdonítanak – többek között ezekről a témákról beszélt Pintér Sándor belügyminiszter a parlamenti meghallgatásán a Telex szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×