eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Az orosz védelmi minisztérium videóról készült felvétele Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterről az Ukrajna elleni háborúban harcoló orosz katonai egységek egyik parancsnoki állásán, a kelet-ukrajnai frontvonalon, Donyecktől délre 2023. március 4-én.
Nyitókép: Orosz védelmi minisztérium

Megvan, hogy mikor lesz vége az ukrán háborúnak az oroszok szerint

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint 2025-re a „különleges katonai művelet”, azaz az ukrajnai háború elérheti céljait.

A Portofolio orosz hírügynökségekre hivatkozva idézi a minisztert. Eszerint "az intézkedések és a cselekvési tervek következetes végrehajtása 2025-ig lehetővé teszi számunkra, hogy elérjük a kitűzött célokat".

Szergej Sojgu katonai vezetők előtt beszélt még arról is, hogy folytatják az orosz fegyveres erők harci erejének felfejlesztését, különösen az erők modern fegyverekkel való ellátásával és a kiképzés fejlesztésével, tekintetbe véve a „különleges katonai művelet” tapasztalatait.

A tanácskozásról mi is beszámoltunk az Infostarton. Az érdekesség az volt, hogy felbukkant az Viktor Szokolov tengernagy, az orosz Fekete-tengeri flotta parancsnoka, akinek az ukrán fél a halálhírét keltette.

Az ukrán fegyveres erők pénteken rakétacsapást mértek Szevasztopolra, és az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint megrongálódott a flotta történelmi főhadiszállásának épülete, egy katona eltűnt.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×