eur:
380.24
usd:
351.17
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Az orosz védelmi minisztérium videóról készült felvétele Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterről az Ukrajna elleni háborúban harcoló orosz katonai egységek egyik parancsnoki állásán, a kelet-ukrajnai frontvonalon, Donyecktől délre 2023. március 4-én.
Nyitókép: Orosz védelmi minisztérium

Megvan, hogy mikor lesz vége az ukrán háborúnak az oroszok szerint

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint 2025-re a „különleges katonai művelet”, azaz az ukrajnai háború elérheti céljait.

A Portofolio orosz hírügynökségekre hivatkozva idézi a minisztert. Eszerint "az intézkedések és a cselekvési tervek következetes végrehajtása 2025-ig lehetővé teszi számunkra, hogy elérjük a kitűzött célokat".

Szergej Sojgu katonai vezetők előtt beszélt még arról is, hogy folytatják az orosz fegyveres erők harci erejének felfejlesztését, különösen az erők modern fegyverekkel való ellátásával és a kiképzés fejlesztésével, tekintetbe véve a „különleges katonai művelet” tapasztalatait.

A tanácskozásról mi is beszámoltunk az Infostarton. Az érdekesség az volt, hogy felbukkant az Viktor Szokolov tengernagy, az orosz Fekete-tengeri flotta parancsnoka, akinek az ukrán fél a halálhírét keltette.

Az ukrán fegyveres erők pénteken rakétacsapást mértek Szevasztopolra, és az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint megrongálódott a flotta történelmi főhadiszállásának épülete, egy katona eltűnt.

Címlapról ajánljuk
Ha Venezuela támad: képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat
Újabb háború

Ha Venezuela támad: "képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat"

A venezuelai népszavazás résztvevőinek 95 százaléka támogatta, hogy annektálják a szomszédos Guyana területének Magyarországnál is nagyobb részét. Maduro elnök szerint az egykori brit gyarmat – a bírósági döntések ellenére – jogtalanul jutott hozzá ehhez a földhöz. Szvetnik Endre kérdezte Orin Gordon guyanai újságírót, hogyan fogadják azt, ha a szomszéd megtámadja őket.

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×