eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az orosz légierő speciális Tu-214-es gépe, Vlagyimir Putyin végítélet napi repülője, a repülő Kreml
Nyitókép: Twitter/Royal Air Force

NATO-vadászgépek tették helyre a "repülő Kremlt" - képek

A speciális orosz "végítélet napi" repülőt arra építették, hogy különösen nagy veszély - például a III. világháború - esetén Vlagyimir Putyin orosz elnököt szállítsa.

A Brit Királyi Légierő Eurofighter Typhoon vadászbombázói kísérték Putyin "végítélet napi repülőgépét" a Balti-tenger felett, miközben a nemzetközi légtéren át ki-be repült orosz felségterületre, Kalinyingrádba, közel a NATO határaihoz – írta meg a The Sun, képeket közölve a gépekről.

A módosított Tu-214-es repülőt az orosz elnök számára alakították át, hogy egy esetleges III. világháború esetén ezzel repülhessen, innen irányíthassa az országot és a hadsereget, sőt, akár nukleáris parancsot is kiadhasson. A brit lap beszámolója szerint a speciális sugárhajtású repülőt két Szu-30-as vadászgép kísérte, amikor csatlakoztak hozzájuk a brit vadászbombázók. A Eurofighter Typhoonok Észtországból szálltak fel, ahol egy NATO-misszió részeként állomásoztak.

Az orosz "csapatot" átkísérték a nemzetközi légtéren, miközben az be- és kiepült az orosz felségterületre. Ahhoz ugyanis, hogy Moszkva gépei a NATO légterén való átrepülés nélkül érjék el Kalinyingrádot, az orosz pilótáknak Észtország és Finnország között, és a Balti-tenger felett kell repülniük.

A NATO közölte, hogy a szövetség a Lengyelországgal és Litvániával határos Kalinyingrádba érkező és onnan induló VIP-járatok számában kiugrást észlelt.

Nincs arra vonatkozó információ, hogy kik lehettek a repülőn, de annak jelentősége miatt a lap megjegyzi, az oroszok csak "jelentős személyeket" engednek fel rá.

Mindez akkor történt, amikor a NATO vezetői a litvániai Vilniusba készülnek a jövő heti csúcstalálkozóra.

(A nyitóképen: az orosz légierő speciális Tu-214-es gépe, Vlagyimir Putyin "végítélet napi repülője", a "repülő Kreml".)

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×