eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Russia vs Ukraine flag on cracked wall, concept of war between russia and ukraine, silhouette of soldiers on russia vs ukraine flag
Nyitókép: IherPhoto/Getty Images

Csöndben igyekszik ellentámadásba lendülni Ukrajna

A készülő ellentámadással kapcsolatos felelőtlen fecsegés veszélyére figyelmeztet az ukrán hadsereg reklámfilmje.

A közösségi médiában is megjelent videón katonák emelik a mutatóujjukat a szájuk elé, csendre intve a nézőket. Az ukrán hadsereg ezzel arra kér mindenkit, hogy legyen nagyon óvatos, és semmilyen információt se adjon át senkinek, mivel a legjelentéktelenebbnek tűnő értesülés is hasznos lehet az ellenség titkosszolgálatának.

Az ukránok hónapok óta készülnek a nagy ellentámadásra, amely csak akkor lehet igazán sikeres, ha váratlanul éri az oroszokat. A felelőtlen fecsegés azonban éppen a meglepetés erejét venné el.

A videó legvégén van egy rövid, burkolt fenyegetés is: pár pillanatra egy amerikai F-16-os géppár is megjelenik a képernyőn, ami azt sugallja, hogy az ellentámadásban már esetleg az ukránok új harci gépei is szerepet kaphatnak.

A jelenet akár a lélektani hadviselés része is lehet, mivel az orosz katonai és politikai vezetés komolyan tart a hatékony amerikai harci gépektől.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×