eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Golyók lyuggatta útjelző tábla a Belgorod orosz városba vezető út mentén a kelet-ukrajnai Harkiv nagyváros peremén 2023. február 24-én, az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború első évfordulóján.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Videó arról, hogyan találják telibe saját városukat az oroszok

Lőszer esett le csütörtökön egy orosz vadászgépről a nyugat-oroszországi Belgorodban, a lőszer a földön felrobbant és három embert megsebesített - közölték a helyi hatóságok.

Ahogy arról ukrán források alapján beszámoltunk, az orosz légierő egyik Szu-34-es típusú repülőgépe az oroszországi Belgorodra dobott bombát.

Az oroszok is megszólaltak az ügyben. Vjacseszlav Gladkov, a Belgorodi terület kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy a robbanás nyomán 20 méter átmérőjű kráter keletkezett a város egyik központi kereszteződésénél. Egy közeli lakóház megrongálódott, több parkoló autóban károk keletkeztek, és villanyoszlopok dőltek ki. Három ember megsérült, de egyikük sebesülése sem életveszélyes. Kettőt közülük kórházba szállítottak. A megrongálódott társasház lakóit kiköltöztették.

A Twitterre felkerült egy videó, amely a becsapódást mutatja.

Az Ukrajnához közeli Belgorodi területet rendszeresen érik belövések, amelyek többször halálos kimenetelűek. Az orosz támadás kezdete óta 25 ember halt meg, és több mint 90 sebesült meg a térségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×