eur:
389.83
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője a Hszi Csin-ping kínai államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping előző nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev

Amerikai szankciók: Dmitrij Medvegyev reagált Orbán Viktor reggeli szavaira

A volt orosz elnök szerint a magyar kormányfő jól mondta.

„A magyar miniszterelnök szerint Ukrajna pénzügyileg nem létező ország. Amint megszűnik az amerikai és európai finanszírozás, a háború is véget ér. Jól mondta, bátran és pontosan az európai politikusokhoz képest. Csak annyit lehet hozzátenni, hogy amint megszűnik a nyugati finanszírozás, maga Ukrajna is megszűnik” – reagált Telegram csatornáján Orbán Viktor Kossuth rádiós megszólalására Dmitrij Medvegyev, egykori orosz elnök, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, írja a The Guardian alapján a 24.hu.

A magyar miniszterelnök többek között úgy fogalmazott, hogy Ukrajna működtetését az Európai Unió finanszírozza – köztük a magyarok is –, ez pedig tönkreteszi Európát. Hozzátette: még nem tartunk ott, hogy az európai közvélemény rákényszerítse az európai vezetőket a háborúval és a szankciós politikával kapcsolatos álláspontjuk megváltoztatására, „de el fog jönni az igazság pillanata”. Mert ami most történik, az tönkreteszi Európát. Tönkreteszi a biztonságát, tönkreteszi a gazdaságát – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Dmitrij Medvegyev a két héttel ezelőtti Orbán-interjúra is reagált. Akkor a magyar kormányfő arról beszélt, hogy legitim kérdéssé válhat, hogy az unió békefenntartókat küldjön Ukrajnába. Medvegyev – a magyar miniszterelnök nevének említése nélkül – azt írta a közösségi oldalán: „Meglátjuk, hogy Európa készen áll-e békefenntartók koporsóinak hosszú sorára.”

A 24.hu emlékeztet, hogy Dmitrij Medvegyev többedszer beszél elismerően a magyar kormányfőről. Tavaly májusban bátor lépésnek nevezte, hogy Orbán Viktor nem támogatta az orosz energiatermékekre vonatkozó uniós embargót. Akkor úgy fogalmazott: „Az uniós tagállamok legértelmesebb vezetői belefáradtak abba, hogy csöndben haladnak a szakadék felé.”

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×