eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Sztuhna–P páncéltörő rakétarendszerrel orosz harckocsikat semmisítenek meg Donyeck régióban
Nyitókép: Facebook/ukroboronprom

Felpörgette hadiiparát Ukrajna - képek

Az állami hadiüzemeket folyamatosan érik támadások, de így is tudtak bővíteni.

Jurij Huszjev, az Ukroboronprom ukrán állami hadikonszern vezérigazgatója az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború tavaly februári kezdete óta a vállalat létesítményeit több mint 150 támadás érte, de ennek ellenére még növelték is a gyártást, egyebek között áthelyezéssel, és magáncégekkel való együttműködéssel.

A vállalathoz több mint hatezer új alkalmazottat vettek fel. Mostanra pedig az állami konszern mintegy száz olyan céggel kezdett együttműködést, amelyek korábban nem gyártottak semmit a fegyveres erők számára.

Az Ukroboronprom egy NATO-országgal együttműködve létrehozott egy, a 122 mm-es tüzérségi lövedékeket gyártó bázist külföldön, és az első tételt már meg is kapták az ukrán fegyveres erők - jelentette be az ukrán állami konszern a Facebookon március végén. Ez a harmadik típusú lőszer a 120 mm-es aknavetőbe való lőszer, illetve a 125 mm-es harckocsi-lövedék után, amelyet ukrán technológiával, ukrán szakemberek bevonásával gyártanak külföldi létesítményekben.
A 122 mm-es lövedéket az ukrán tüzérség használja a D-30 vontatott tarackokkal. Az külföldi gyártás előtti tesztek nyomán az Ukroboronprom megerősítette a lövedék egyes taktikai és műszaki jellemzőit, így megnőtt a maximális lőtávolság is. (Forrás: Facebook/Ukroboronprom)
Az Ukroboronprom egy NATO-országgal együttműködve létrehozott egy, a 122 mm-es tüzérségi lövedékeket gyártó bázist külföldön, és az első tételt már meg is kapták az ukrán fegyveres erők - jelentette be az ukrán állami konszern a Facebookon március végén. Ez a harmadik típusú lőszer a 120 mm-es aknavetőbe való lőszer, illetve a 125 mm-es harckocsi-lövedék után, amelyet ukrán technológiával, ukrán szakemberek bevonásával gyártanak külföldi létesítményekben. A 122 mm-es lövedéket az ukrán tüzérség használja a D-30 vontatott tarackokkal. Az külföldi gyártás előtti tesztek nyomán az Ukroboronprom megerősítette a lövedék egyes taktikai és műszaki jellemzőit, így megnőtt a maximális lőtávolság is. (Forrás: Facebook/Ukroboronprom)

A vezérigazgató elmondta, hogy az állami konszern a haditechnikai eszközök biztonságos helyen történő gyártására és javítására irányuló programot hajt végre, nemcsak a régi szovjet berendezések javítását végzi, hanem a lefoglalt, és a partnerországoktól kapott eszközökét is.

(A nyitóképen: Sztuhna–P páncéltörő rakétarendszerrel orosz harckocsikat semmisítenek meg Donyeck régióban.)

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×