eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
USAF General Atomics MQ-9 Reaper Unmanned Aerial Vehicle (UAV) in sunset clouds carrying Hellfire air-to-ground missiles. Where: Studio/Chino Hills. CA USA Who/What - I built a physical model and added details. Added my own original background aerial photo with PhotoShop.
Nyitókép: Erik Simonsen/Getty Images

Érdekes dolgok derültek ki a krími drónincidensről a Pentagon felvételeit elemezve

Egy, a Twitteren megjelent gyorselemzés szerint a Reaper a megszokottnál jóval közelebb repült az oroszok által ellenőrzött területekhez.

Azt követően, hogy a Pentagon csütörtökön elérhetővé tette a kedden lezuhant amerikai MQ-9 Reaper drón által készített utolsó felvételeket, csak idő kérdése volt, hogy valamelyik geolokációval foglalkozó portál beazonosítsa azt, hogy pontosan merre is járt a gép – írja a Portfolio.

Mint olvasható, már a felvétel közlésekor feltűnő volt, hogy rövid ideig szárazföld is látható az MQ-9-es által készített videofelvételen, a geolokációval foglalkozó GeoConfirmed Twitter-csatorna mindemellett azonban azt is kiszúrta, hogy a szárazföld feltűnésekor a Reaper éppen északnyugati irányba tartott.

Mindez azt jelentheti, hogy az amerikai felderítő drón az egyébként szokásosnak mondható, a Krím-félszigettől délre fekvő vizek helyett Szevasztopoltól kevesebb mint 100 km-es távolságban, a várostól délnyugatra járőrözött.

A GeoConfirmed a videó képkockáról képkockára történő elemzésével mindemellett azt is megállapította, hogy a Reaper légcsavarjának egyik lapátja az orosz SZU-27-es egyik rárepülése után látványosan elgörbült, így már biztonyosan tudható, hogy az orosz állításokkal ellentétben a vadászbombázó összeütközött a drónnal.

Az orosz nyilatkozatokban egyébként többször ki is jelentették, hogy Moszkva szerint az amerikai gépek az orosz határhoz túl közel folytattak "elfogadhatatlan" tevékenységet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×