eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Köd a Kárpátokban, az Egreshát felől fotózva a Perecsenyi járásban, Kárpátalján 2020. november 10-én.
Nyitókép: Köd a Kárpátokban, az Egreshát felől fotózva a Perecsenyi járásban, Kárpátalján 2020. november 10-én. MTI/Nemes János

Újabb földrengés a magyar határ közvetlen közelében

Hétfőn hajnalban Munkácstól 19 kilométerre a magyarok lakta Nagydobrony területén történt a földrengés.

A Richter-skála szerinti 3,3-as erősségű rengés körülbelül 2 kilométeres mélységben történt. Az Ukrán Geofizikai Intézet szakembere a TSN-csatornának nyilatkozva közölte, "Olyan területen történt, ahol gyakran előfordulnak földmozgások. A régió több településén is érezték az emberek” – mondta Olekszandr Kendzera, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Geofizikai Intézetének igazgatója

A szeizmológust szerint ez a földrengés úgy jellemezhető, mintha nehézgépek haladnának el a ház mellett. Az éjszakai incidens miatt a mennyezeten lévő csillárok enyhe kilengését észlelték a helyi lakosok.

„Az emberek érezték a ház rezgéseit, amelyek azonban nem voltak erősek. Az a helyzet, hogy az emberek most a Törökországban történt komoly földrengések miatt érzékenyen reagálnak m inden ilyen jellegű hírre. Ezért a kisebb földrengések is szorongást és aggodalmat keltenek a lakosságban. – tette hozzá a szakember, aki nem zárta ki, hogy Ukrajnában is megismétlődhetnek hasonló rengések.

A Kárpátokban az év során körülbelül 200 földrengést rögzítenek. Hangsúlyozom, pusztítás nem történik ilyen földrengések során” – magyarázza a szeizmológus a Kárpáthír oldalán.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×