eur:
395.02
usd:
370.98
bux:
65376.72
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/BFZ - Budapesti Fesztiválzenekar

Magyar zenekar kapta meg 2022-ben az év albuma díjat

A zenekar kapta az év albuma 2022 díjat és a közönségdíjat is egy holland szavazáson. A Bruckner 9. szimfóniájából készült lemez a zenekari felvételek kategóriájában öt album közül lett az első.

Októberben a Budapesti Fesztiválzenekart választották az év zenekarának Londonban, a nemzetközi szakma pedig most az együttes legfrissebb Bruckner-lemezére figyel – írja a papageno.hu.

"Ha Brucknert vezényelek, azonnal a bőröm alá megy" – mondta el Fischer Iván, aki szerint a szimfónia a maga befejezetlenségben is úgy teljes és gyönyörű, ahogy a Milói Vénusz, aminek a torzóját is karok nélkül szeretjük.

A NativeDSD nevű holland platformon – amely csúcsminőségű audiofelvételek megosztására specializálódott – december 22-ig lehetett szavazni az Év Albuma 2022 díjra. A legjobb öt nagyzenekari lemez között a London Symphony Orchestra és a washingtoni National Symphony Orchestra felvételei is szerepeltek. A Budapesti Fesztiválzenekar nemcsak a kategóriáját nyerte meg, hanem a közönségdíj is az övé lett. Bruckner-lemezüket nemrég az Apple Music legjobb 2022-es klasszikus zenei albumai közé is beválasztották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×