eur:
367.90
usd:
342.29
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Facebook/BFZ - Budapesti Fesztiválzenekar

Magyar zenekar kapta meg 2022-ben az év albuma díjat

A zenekar kapta az év albuma 2022 díjat és a közönségdíjat is egy holland szavazáson. A Bruckner 9. szimfóniájából készült lemez a zenekari felvételek kategóriájában öt album közül lett az első.

Októberben a Budapesti Fesztiválzenekart választották az év zenekarának Londonban, a nemzetközi szakma pedig most az együttes legfrissebb Bruckner-lemezére figyel – írja a papageno.hu.

"Ha Brucknert vezényelek, azonnal a bőröm alá megy" – mondta el Fischer Iván, aki szerint a szimfónia a maga befejezetlenségben is úgy teljes és gyönyörű, ahogy a Milói Vénusz, aminek a torzóját is karok nélkül szeretjük.

A NativeDSD nevű holland platformon – amely csúcsminőségű audiofelvételek megosztására specializálódott – december 22-ig lehetett szavazni az Év Albuma 2022 díjra. A legjobb öt nagyzenekari lemez között a London Symphony Orchestra és a washingtoni National Symphony Orchestra felvételei is szerepeltek. A Budapesti Fesztiválzenekar nemcsak a kategóriáját nyerte meg, hanem a közönségdíj is az övé lett. Bruckner-lemezüket nemrég az Apple Music legjobb 2022-es klasszikus zenei albumai közé is beválasztották.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Besokallt a II. kerület polgármestere, szigorít az agglomerációból érkező autósok miatt

Az agglomerációból érkező autóforgalom miatt a II. kerületi önkormányzat a mellékutcák és lakóutcák tehermentesítése érdekében forgalmi korlátozásokat vezet be, és tervezik engedélyhez kötni a behajtást a Tamara, Rézsű és Határ utcákban. Őrsi Gergely polgármester szerint az utak és a szennyvízrendszer elhasználódása jelentős plusz költségeket jelent a kerületnek, ezért ha nem találnak megoldást az érintett agglomerációs települések vezetőivel, akkor benyújtják nekik a számlát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×