eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Donald Trump volt amerikai elnök az America First Policy Intézet America First Agenda Summit című rendezvényén Washingtonban 2022. július 26-án. Trump most először szerepelt a nyilvánosság előtt az amerikai fővárosban azóta, hogy távozott hivatalából.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Iratlopással vádolják Donald Trumpot

Több száz oldalnyi, többségében szigorúan titkos iratot vitt magával a Fehér Házból a volt amerikai elnök.

Donald Trump 2021 januári távozásakor, legalább 700 oldalnyi, bizalmas információkat tartalmazó iratot is elvitt – írja a Telex, a The New York Times-ra hivatkozva.

A portál azt írja: a washingtoni Nemzeti Levéltár vezetője, Debra Steidel Wall szerint tavaly, hónapokon át leveleztek Donald Trump ügyvédjeivel, hogy visszaszerezzék a titkos papírokat. Végül 15 doboznyi minősített iratot meg is kaptak.

Pár hete aztán az FBI tartott házkutatást a volt elnök floridai házában. A nyomozók további, legalább húsz dobozra való, bizalmas iratot foglaltak le.

Az akták többsége szigorúan titkos minősítésű, és állítólag még az atomfegyverekkel kapcsolatos információkat is tartalmazhatnak. De a dossziékban vannak fényképek és bizalmas természetű feljegyzések a francia elnökről, Emmanuel Macronról is.

Ezek után eljárás indult Donald Trump ellen, hivatali dokumentumok eltulajdonítása miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×