INFORÁDIÓ
2022. augusztus 8. hétfő
László

károly herceg

alapítvány

adomány

A walesi herceg londoni hivatala, a Clarence House által közreadott kép Károly walesi hercegről, brit trónörökösről, amint koronavírustesztjéről nyilatkozik a skóciai Birkhallban 2020. április 1-jén. walesi herceg londoni hivatalának, a Clarence House-nak a 2020. március 30-i közleménye szerint a korábban koronavírussal diagnosztizált 71 éves Károly herceg jól van, kikerült a karanténból.

Egymillió eurót kapott készpénzben Károly herceg egy volt katari miniszterelnöktől

Infostart

A The Sunday Times értesülése szerint Hamad bin Dzsaszimtól két további alkalommal is kapott készpénzt a brit trónörökös.

Az összeget azonnal a herceg jótékonysági szervezeteihez került a Clarence House, Károly rezidenciájának közleménye szerint, az ehhez kapcsolódó hivatalos procedúrák elvégzésével. Az összegek nem illegális úton kerültek hozzá a BBC cikke szerint.

Az egykori miniszterelnöktől 2011-2015 között kapott pénzt a walesi herceg, egy alkalommal a Clarence House-ban adta át a katari azt egy kézitáskában. Egy másik esetben az összeg egy, a Fortnum&Mason áruházból származó papírszatyorban volt az átadás idején.

"A Hamad bin Dzsaszim sejktől kapott jótékonysági adományokat azonnal átadtuk a herceg egyik jótékonysági szervezetének, amely elvégezte a megfelelő adminisztrációt, és biztosított minket arról, hogy minden megfelelő eljárást betartottak" - írta a Clarence House.

Az adományt a walesi herceg jótékonysági alapja kapta, amely fenntarthatóbb közösségek létrejöttén munkálkodik azáltal, hogy jótékony célokat támogat olyan területeken, mint a természetvédelem, az oktatás, az egészségügy és a társadalmi befogadás.

Az alap vagyonkezelői úgy értékelték, hogy az adomány jogszerű.

A Károly herceg jótékonysági szervezeteihez befutó adományok az elmúlt hónapokban közérdeklődés és vizsgálat tárgyává váltak, miután az egyik szervezet állítólag segítséget ajánlott egy szaúdi adományozónak, hogy az Egyesült Királyságban kitüntetést és állampolgárságot szerezzen. A Metropolitan Police vizsgálja az esetet, az alapítvány együttműködését ígérte, a Clarence House pedig közölte, hogy Károly hercegnek nem volt tudomása arról, hogy kitüntetéseket vagy állampolgárságot ajánlottak volna fel a jótékonysági szervezetének nyújtott adományokért cserébe.

Michael Fawcett,

a herceg korábbi inasa és az alapítvány vezérigazgatója novemberben lemondott

a vizsgálat kapcsán, amely megállapította, hogy igyekezett elősegíteni Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz milliárdos üzletember birodalmi kitüntetésének megszerzését. A vizsgálat azonban arra a következtetésre jutott, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az alapítványi kurátorok tudtak volna a koordinációról.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018