eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Twitter/Patrick Oppmann CNN

Halálos áldozatai is vannak a kubai hotelben történt robbanásnak - képek, videó

Erős robbanás rázta meg pénteken az ismert Saratoga hotelt Havanna belvárosában, a kubai televízió szerint négyen életüket vesztették és többen megsérültek.

A kubai sajtó 13 eltűntről is tudósított.

A Granma, a Kubai Kommunista Párt hivatalos lapja által közzétett felvételeken látni lehetett, hogy a szálloda legalább két emeletének oldalfalai kirobbantak.

Miguel Díaz-Canel kubai államfő kizárta, hogy pokolgépes merénylet történt volna, előzetes vizsgálatok alapján a hatóságok gázszivárgásra gyanakodnak. Hírügynökségi értesülések szerint a hotel felújítási munkálatai során történt a szerencsétlenség.

Szemtanúk füstről és lángokról számoltak be. A rendőrség és mentősök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a biztonságiak lezárták a környező épületeket, köztük a történelmi Capitolio épületét.

A helyszínen készült felvételeken legalább egy, letakart holttestet lehetett látni.

Havanna, 2022. május 6.
A pusztítás nyomai a havannai Saratoga Hotelben történt robbanást követően 2022. május 6-án. Sajtóhírek szerint négyen életüket vesztették és többen megsérültek. A robbanás okát még vizsgálják.
MTI/EPA/EFE/Ernesto Mastrascusa
MTI/EPA/EFE/Ernesto Mastrascusa

Az ötcsillagos luxusszálloda a kommunista országba látogató külföldi tisztségviselők és hírességek körében volt népszerű. Saját Facebook-oldala szerint a koronavírus-járvány miatt bezárt hotelt mindössze négy nap múlva nyitották volna újra.

A Saratoga eredetileg a 19. században épült, raktárnak. 1933-ban alakították szállodává, felújított állapotában 2005-ben nyílt meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×