eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Újabb hírek a több bőröndnyi valutával Magyarországra szökő nő ügyéről

Zajlik a nyomozás.

Mint arról az Infostart is beszámolt, egy nő hatalmas mennyiségű, több bőröndnyi készpénzzel próbálta meg elhagyni Ukrajnát, a magyar határon át. A hírhez fotók is tartoztak, amelyek végigszáguldottak a magyar és az ukrán sajtón is. A felvételen 28,8 millió dollár és 1,3 millió euró látható gondosan becsomagolva és kötegelve. Az Állami Nyomozó Iroda (DBR) büntetőeljárást folytat az ügyben – közölte az Ukrajinszka Pravda alapján a kiszo.net.

A nyomozás eddigi adatai szerint a tetemes vagyont Anasztaszija Kovicka, Arszen Avakov volt ukrán belügyminiszter üzlettársának, Ihor Kovickij egykori parlamenti képviselőnek felesége igyekezett átvinni a határon az ukrajnai vámszabályok megkerülésével.

A nyomozás eddigi adatai szerint a nő március 14-én egy Opel Vivaro kisbusszal jelentkezett kilépésre a tiszaújlaki határátkelőn. Az autó vezetője és egyik utasa magyar állampolgár volt, míg ugyancsak utasként volt jelen Anasztaszija Kotvicka édesanyja, Halina Kucser. Az ukrán államhatár átlépésekor a nevezett személyek pénzt nem vallottak be, az ukrán vámosok pedig nem ellenőrizték a járműben szállított poggyászokat. Később kiderült, hogy Kotvicka a tiszabecsi határállomáson 28,8 millió dollárt és 1,3 millió eurót jelentett be vámnyilatkozatában - írta a kárpátaljai portál.

Egy ukrajnai ügyvéd, aki állítása szerint felgöngyölítette a vagyonmentés mögötti szálakat, azt közölte, hogy szerinte a fenti ügyben érintett személyek és vámtisztek közreműködésével a háború február 24-i kitörése óta több mint 400 millió dollárt vihettek ki Ukrajnából a helyi vámszabályok megkerülésével. Azt is tudni véli, hogy ezer sorköteles korú, azaz 18 és 60 év közötti férfinak segítettek kijutni az országból.

Egyes ukrajnai beszámolók további csempészésekről is tudni vélnek.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×