eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Mentők és rendőrök dolgoznak egy kisiklott vonat körül a skóciai Stonehaven közelében, Aberdeentől délre 2020. augusztus 12-én. A sérültek és halottak számáról egyelőre nincs hivatalos közlés, Nicola Sturgeon skót kormányfő azonban a Twitteren azt írta, hogy rendkívül súlyos baleset történt. A környéken heves esőzések voltak a balesetet megelőzően.
Nyitókép: MTI/AP/Newsline-media/Derek Ironside

Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben - légi felvételek

A szerelvény Stonehaven közelében, Aberdeentől délre siklott ki.

A hatóságok délutáni tájékoztatása szerint hárman meghaltak, hatan megsérültek a Skócia északkeleti részén bekövetkezett szerdai vonatbalesetben. A vonat vezetője is életét vesztette. A sérültek állapota a Sky News értesülése szerint nem súlyos.

Az interneten elérhető videofelvételeken az volt látható, hogy sűrű sötét füst gomolyog a helyszín felett, ahova beszámolók szerint két mentőhelikopter és tucatnyi mentőautó érkezett.

Korábban Nicola Sturgeon skót kormányfő korábban azt írta a Twitteren, hogy "rendkívül súlyos baleset" történt, amelynek a pontos okai egyelőre nem ismertek. A tudósítások azonban megjegyzik, hogy a környéken heves esőzések voltak a balesetet megelőzően.

Boris Johnson brit miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Európában a vasúti közlekedés meglehetősen biztonságosnak számít, az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) legfrissebb elérhető adatai szerint 2018-ban mindössze tizenhárom ember halt meg az Európai Unióban vonatbalesetben, közülük egy Nagy-Britanniában.

Stonehaven, 2020. augusztus 12.
Füst száll fel a fák mögött, ahol kisiklott egy vonat a skóciai Stonehaven közelében, Aberdeentől délre 2020. augusztus 12-én. A sérültek és halottak számáról egyelőre nincs hivatalos közlés, Nicola Sturgeon skót kormányfő azonban a Twitteren azt írta, hogy
MTI/AP/Newsline-media/Ross Johnston

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×