eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Aluljáróban megy egy védőmaszkos nő Tokióban 2020. április 6-án. Abe Sindzó japán miniszterelnök bejelentette, hogy Tokióban és hat másik prefektúrában korlátozott kijárási tilalmat vezetnek be a koronavírus-járvány elleni védekezéképpen.
Nyitókép: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Rezidensek fertőződtek meg egy ivászaton Japánban

Negyven orvostanhallgató is részt vett Japánban egy népes ivászaton, aminek következményeként 18-an koronavírus-fertőzést kaptak - adta hírül kedden a Reuters brit hírügynökség.

A leendő orvosok Japán egyik legtekintélyesebb egészségügyi intézményében, a Keio Egyetemi Kórházban dolgoznak. A kórház igazgatója "megbocsáthatatlan ostobaságnak" bélyegezte a történteket.

A mulatozás március 26-án folyt Japán fővárosában. Tokió polgármestere, Koike Juriko épp előző nap szólította fel a lakosságot, hogy maradjon otthon és tartózkodjon a népes összejövetelektől.

A japán fővárosban a járvány ellenére csaknem változatlanul zajlik az élet. A vonatok ugyan valamivel kevésbé zsúfoltak, de most is sokan utaznak rajtuk, és nagyon kevesen dolgoznak otthonról, a döntő többség továbbra is bejár a munkahelyére.

Szigorú döntést hozott azonban Abe Sindzó miniszterelnök keddi bejelentése szerint hét prefektúrában - köztük Tokióban és Oszakában - rendkívüli állapotot hirdetett ki Abe Sindzó japán miniszterelnök kedden, hogy megfékezze az új koronavírus terjedését (erről részletesen ITT írtunk).

Keddi adatok szerint már négyezer fő felett van a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma, a kór miatt csaknem százan haltak meg Japánban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×