INFORÁDIÓ 
2019. október 23. szerda
Gyöngyi

oroszország

maldív-szigetek

szelfi

mérgező

Rajonganak érte a szelfizők, pedig súlyosan mérgező

Rajonganak érte a szelfizők, pedig súlyosan mérgező

Infostart

Mérgező vegyületek miatt látványos a novoszibirszki Maldív-szigetek, a szelfizők paradicsoma.

Tropikus kék vízszíne miatt a közösségi média igazi fanatikusainak és influencereinek a kedvelt helyszíne egy szibériai tó, szelfik sokaságát töltik fel onnan. Ez persze ha nem is a műfaj, de a műfaj követőinek a halálát jelentheti, mert a BBC cikke szerint a novoszibirszki Maldív-szigeteknek is becézett állóvíz valójában egy erőmű zagytározója, és a víz több súlyosan mérgező anyagot is tartalmaz.

A színét is éppen a mérgező vegyületek okozzák, a kalcium változatai és különböző vas-oxidok. Az erőmű üzemeltetője egyelőre tehetetlen, csak figyelmeztetni tudja a vakmerő látogatókat a rájuk leselkedő veszélyekre. A cég jelezte, hogy erősen lúgos a víz, ezért allergiás reakciókat válthat, ha valaki megmártózik benne, inni a vizéből pedig különösen kockázatos.

Mindez azonban mintha extra vonzerőt jelentene, mert mióta kiderült a szelfizés kockázata, még többen érkeznek a tóhoz. "Ez nem Csernobil, de azért veszélyes" - posztolt az egyik látogató, egy másik pedig kirakott egy képet, amelyen egy felfújható unikornison fürdőzik a tóban. Aztán azt írta, hogy nem veszélyes a fürdés, másnap reggelre kissé bevörösödtek ugyan a lábai, és két napig viszkettek, de ez semmiség a látványért cserébe.

Nyitókép: Instagram
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018