eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Instagram

Rajonganak érte a szelfizők, pedig súlyosan mérgező

Mérgező vegyületek miatt látványos a novoszibirszki Maldív-szigetek, a szelfizők paradicsoma.

Tropikus kék vízszíne miatt a közösségi média igazi fanatikusainak és influencereinek a kedvelt helyszíne egy szibériai tó, szelfik sokaságát töltik fel onnan. Ez persze ha nem is a műfaj, de a műfaj követőinek a halálát jelentheti, mert a BBC cikke szerint a novoszibirszki Maldív-szigeteknek is becézett állóvíz valójában egy erőmű zagytározója, és a víz több súlyosan mérgező anyagot is tartalmaz.

A színét is éppen a mérgező vegyületek okozzák, a kalcium változatai és különböző vas-oxidok. Az erőmű üzemeltetője egyelőre tehetetlen, csak figyelmeztetni tudja a vakmerő látogatókat a rájuk leselkedő veszélyekre. A cég jelezte, hogy erősen lúgos a víz, ezért allergiás reakciókat válthat, ha valaki megmártózik benne, inni a vizéből pedig különösen kockázatos.

Mindez azonban mintha extra vonzerőt jelentene, mert mióta kiderült a szelfizés kockázata, még többen érkeznek a tóhoz. "Ez nem Csernobil, de azért veszélyes" - posztolt az egyik látogató, egy másik pedig kirakott egy képet, amelyen egy felfújható unikornison fürdőzik a tóban. Aztán azt írta, hogy nem veszélyes a fürdés, másnap reggelre kissé bevörösödtek ugyan a lábai, és két napig viszkettek, de ez semmiség a látványért cserébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×