eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Súlyos közlekedési baleset Kínában

Legkevesebb tizenhat ember lelte halálát egy közúti közlekedési balesetben a kelet-kínai Csiangszi tartományban szerdán reggel - tudatták helyi illetékesek a Hszinhua hírügynökséggel.

A beszámolóban csak annyit közöltek, hogy a szerencsétlenül járt járművön összesen 28-an tartózkodtak, amikor az a tartományi autópályán Nanfeng megye területén eddig ismeretlen okból felborult. Tizenöten a helyszínen meghaltak, egy súlyos sérült az orvosi beavatkozás ellenére vesztette életét. Tíz embert szállítottak kórházba.

Az utasok közül 24-en voltak nők, valamennyien napszámosok, akik idénymunkáról voltak hazatérőben a délkeket-kínai Fucsien tartományból. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Hivatalos statisztikai adatok szerint Kínában évente körülbelül 70 ezer ember esik áldozatul közlekedési baleseteknek és mintegy 300 ezren sérülnek meg. Ez naponta 190 halálesetet és 800 sérültet jelent.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 22:00
×
×
×
×