eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
banknote: 20 euro 50 euro 100 euro thrown on the ground
Nyitókép: Matteo Cottardo/Getty Images

Figyelem: új lakossági állampapír érkezik!

Egy kifogyó sorozat helyére hirdetnek meg euró alapú állampapírt.

A magyar állampapírpiacon, a népszerű, biztonságos, kamatadómentes lakossági magyar állampapírok portfóliójában a forint alapú konstrukciók mellett, a PEMÁP is megtalálható, mint euró alapú állampapír.

Ám az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által 2022. júniusában kibocsátott Prémium Euró Magyar Állampapír (PEMÁP) 400 millió euró összegben meghirdetett mennyisége hamarosan elfogy, újabb sorozat már nem kerül meghirdetésre ebben a konstrukcióban. A 2028/Y PEMÁP sorozatból 2023. március 16-án lehet utoljára vásárolni.

A kivezetéssel egy időben az ÁKK 2023. március 9-én új euró alapú lakossági állampapírt hirdet meg, Euró Magyar Állampapír (EMÁP) néven,

  • 250 millió euró keretösszegben,
  • a 3 hónapos Euriborhoz kötött negyedéves kamatfizetéssel,
  • évi 2,944 százalék induló kamattal, változó kamatozással.
  • Az EMÁP 3 éves futamidejű,
  • negyedéves kamatadófizetésű,
  • kamatadómentes.

Az eurómegtakarításokkal rendelkező lakossági befektetők 2023. március 17-től vásárolhatják meg kizárólag a Magyar Államkincstárnál, valamint a WebKincstár, MobilKincstár online felületein.

Az ÁKK közölte, a vagyoni koncentráció mérséklése érdekében, a Magyar Államkincstárra, mint forgalmazóra nézve értékesítési korlát kerül bevezetésre az EMÁP esetében is. A Magyar Államkincstár egy EMÁP sorozatból maximum 500 ezer euró együttes névértékű állampapír-sorozatot értékesíthet egy befektető számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×