eur:
395.04
usd:
370.8
bux:
65132.72
2024. április 19. péntek Emma
A SPAR nemzetközi élelmiszer-üzletlánc emblémája Taksonyban a Szent István téri  üzlet homlokzatán. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Van, ahol már a trappista sajtra is mennyiségi korlátot vezettek be

A Spar üzletekben múlt szombat óta legfeljebb 3 kg vásárolható egyszerre a termékből.

Heiszler Gabriella Spar-vezérigazgató pár hete bemutatta, hogyan okoz drágulást az ársapka. Mint azt az Infostart is megírta, azért van az egekben a trappista sajt ára, mert a 2,8 százalékos tejen van árstop, a 1,5 százalékoson pedig nincs. "A forgalom a 2,8 százalékos tej felé terelődik, tehát több tejzsírt vonnak ki a gyártók a piacról, a folyótejbe adják el a tejzsírt a trappista helyett, ami a kínálaton át drágítja a sajtokat. A hatósági árazásnak középtávon ilyen hatása van" – szólt az okfejtés. Az árakon ők is emeltek, de egy szint fölött már nem lehet, mert van egy vásárlói "árelfogadósági hajlandóság".

Most a 24.hu észrevett a Széll Kálmán téri Sparban egy vásárlói tájékoztatót, miszerint ebben a boltban már nemcsak az árstopos termékekre vezettek be mennyiségi korlátozást a vásárlásnál, hanem a trappista sajtra is.

A hirdetmény alapján múlt szombattól

  • kristálycukorból legfeljebb 2 kg-ot,
  • BL-55 búza finomlisztből 5 kg-ot,
  • 2,8%-os UHT tejből 6 litert,
  • napraforgó étolajból (kiszerelésenként is szűkítve) összesen legfeljebb 5 litert,
  • csirkemellből 3 kg-ot vagy 4 tálcányit,
  • csirke far-hátból 3 kg-ot,
  • sertéscombból 13 kg-ot, valamint
  • a Spar Magyarország Kft. által mérlegcímkével ellátott trappista sajtból maximum 3 kg-ot

lehet egy alkalommal megvásárolni.

A lap megkereste a Spart az ügyben. A válaszuk szerint,

azért vezettek be mennyiségi korlátozást egy nem árstopos termékre, a trappista sajtra, mert nincs elegendő elérhető mennyiség a piacon.

A Spar Magyarország Kft. által mérlegcímkével ellátott trappista sajt azokra a kiszerelésekre vonatkozik, melyeket ők maguk szeletelnek és mérnek le. Kiderült az is, hogy minden Sparban egyforma a mennyiségi korlátozás, tehát nem csak a Széll Kálmán tériben találkozhatnak a hirdetményben rögzített renddel a vásárlók.

A kormány nemrég kiterjesztette az árstopot a burgonyára és a tojásra is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×