eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
Stack of money coin with trading graph for finance investor. Cryptocurrency digital economy.  Financial investment background concept. 3d rendering
Nyitókép: KanawatTH/Getty Images

Valami váratlan történt a forinttal, óriásit ugrott a mélypontok után

Délelőtt még a dollárral, az euróval és a svájci frankkal szemben is zuhant a forint.

Amint arról az Infostart is beszámolt, délelőtt igencsak gyengélkedett a forint. Tizenegy körül már 420 forintnál járt a forint az euróval és 435-ön is túl a dollárral szemben.

Később a forint euróval szembeni árfolyama egészen 422 forintig menetelt, a dollárral szemben pedig 437-et is megközelítve szállt el, majd

fél 12 körül éles váltás történt, és percek alatt komoly, 4 egység körüli forintugrás alakult ki

- írta meg a Portfolio.

Ez nemcsak a forintnál történt, hanem a lengyel zlotynál is, és éppen ekkor szivárogtatta ki a Reuters, hogy a kínai nagy állami bankok külföldön is a jüan megtámogatását célzó intervencióra készülnek, amelynek hatására a jüan nagyot ugrott az elmúlt napok hanyatlása után. Elképzelhető tehát, hogy a kínai hír hatására a különféle kereskedési algoritmusok gyors pozíciózárásokat indítottak el a forint euróval, illetve dollárral szembeni relációjában is és ez okozta a hirtelen mozgást.

Frissítés, 17.30: Délután a 424-es szinten is járt a forint az euróval szemben, a dollárral szemben pedig 436-ig tartott a gyengülés. Négy óra előttre azonban csökkent a nyomás, és az euró 420 körül kezdett mozogni. A dollár ekkor 432, majd 430 körül járt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×