eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
2016. március 19-én Pekingben készített képen Jack Ma, az Alibaba, a legnagyobb kínai internetes kereskedelmi vállalat társalapító elnöke részt vesz a Kínai Fejlesztési Fórumon. Lassan három hónapja, hogy eltűnt Jack Ma, az Independent szerint a milliárdost legutóbb október 24-én lehetett látni, amikor élesen bírálta a kínai állam gazdaságpolitikáját, és a kormányzat által működtetett bankrendszert, és reformokat sürgetett. A lap megjegyzi, hogy Ma a Twitter-oldalára sem írt semmit október eleje óta.
Nyitókép: MTI/AP/Mark Schiefelbein

Előkerült a kínai milliárdos üzletember

Jack Ma, az Alibaba alapítója egy októberi sanghaji konferencia óta nem adott hírt magáról.

Kínai angoltanárokhoz intézett beszédet Jack Ma kínai milliárdos azon a videón, amelyet a Tianmu News tett közzé, és amely állítólag szerda reggel készült. Október óta ez az első alkalom, hogy az Alibabát és az Ant Group fintechóriást alapító üzletember hírt adott magáról – írja a Hvg.hu.

A most megjelent felvételen az üzletember a Jack Ma Alapítvány által 2015-ben életre hívott díj átadóünnepségének keretében szólt száz, a vidéki Kínában angolt tanító pedagógushoz. Egyebek mellett azt mondta nekik: „Újra találkozunk, amikor a járvány véget ér” – írja a Global Times.

Az Alibaba alapítójaként híressé vált kínai üzletember hajszálnyira volt a történelem eddigi legnagyobb nyilvános részvénykibocsátásának a megvalósításától, amikor októberben egy sanghaji konferencián a színpadra lépett, ahol élesen bírálta a hagyományos kínai bankszektort és az azt felügyelő hatóságokat.

A konferencia után viszont nem egészen a tervei szerint alakultak a dolgok. Az Ant Group kibocsátását a kínai hatóságok felfüggesztették, az Alibaba részvényei pedig eddigi legnagyobb egynapos esésüket (−13 százalék) produkálták december 24-én, amikor a cég ellen eljárás indult annak állítólagos monopolista tevékenysége miatt.

Az üzletember a Twitter-oldalát, amelyen korábban meglehetősen aktív volt, október 10-e óta nem frissítette.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×