eur:
393.46
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Becsődölhet a brit kocsmák jelentős része

Kormányzati plusztámogatásokért és kedvezményekért lobbizik az ágazat, több százezer munkahelyé mellett a hagyományok megőrzésére hivatkozva.

Tízből négy pub nem tudja kihúzni szeptemberig, amikor várhatóan korlátozások mellett egyáltalán újra kinyithatnak - írta a Guardiant idézve a Napi.hu. A British Beer and Pubs Association (BBPA), a sörözők szakmai szervezete felmérése szerint az Egyesült Királyság 47 ezer kiskocsmájából 19 ezer tulajdonosa nyilatkozta, hogy állami segítség híján csődbe megy.

Ez 320 ezer munkahely megszűnésével fenyeget.

A BBPA felmérése alapján úgy látja, hogy mindegyik cégnél komoly gondokat okoz a brit kormány által tervezett hosszú és fokozatos újranyitási stratégia, egy hajszálon fog múlni, hogy kibírják-e addig, és az említett 40 százalék várhatóan kifut a tartalékaiból.

A helyi közösségek és a munkahelyek megmentése érdekében, nem beszélve a nemes brit hagyomány védelméről, a kormány nem nyugodhat bele a pubok majdnem felének eltűnésébe - mondta Emma McClarkin, a BBPA igazgatója. Szerintük nem csupán a jelenlegi bezárás idejére kell segítséget nyújtani a vendéglőknek, hanem arra az időszakra is, amikor a távolságtartási szabály miatt kevesebb vendéget fogadhatnak, mint korábban. Enélkül elvesznek a munkahelyek.

A kiskocsmák forgalma hosszú ideje folyamatosan gyengült,

leszámítva a járvány kitörése előtti három hónapot, amikor némi javulást mutatott, ezért a csapás nagyon rosszkor jött. A szervezet azt javasolja, hogy a vendéglátást segítő kormányzati programot a nagyobb pubokra is terjesszék ki, ami 10 ezerrel növelné a támogatásra jogosult cégek számát, továbbá azt is hogy a pubok esetén hosszabbítsák meg június utánra is a munkahely-megmentési programot, valamint hogy hosszabb távon mérsékeljék a szolgáltatásuk után fizetendő áfát. Emellett a sört, a sörfőzést terhelő adókat is csökkenteni kellene.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×