eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Súlyos döntést hozott a BMW a debreceni üzemről

A konszern a beruházási költségek csökkentéséről döntött, ezért elhalasztja debreceni üzemének építését.

A BMW takarékossági okokból több beruházását is felfüggeszti. Az ilyen jellegű költségeket a tavalyi 5,7 milliárd euróról kevesebb mint 4 milliárd euróra csökkentjük 2020-ban - idézi a hvg.hu Nicolas Peter pénzügyi igazgató Reutersnek adott nyilatkozatát. Az egyik ilyen projekt, amit példaként felhozott az igazgató, a debreceni üzem építése.

A cég arra számít, hogy a járvány terjedése és a korlátozó intézkedések miatt jelentősen csökkent a keresletet az autópiacon az idei évben. Emiatt is döntöttek a beruházások elhalasztása mellett, noha,mint arról korábban az Infostart is beszámolt, már több munkatársa is van a BMW Group jövőbeni debreceni gyáregységének. Salgó András, a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetője januárban beszélt arról a Világgazdaságnak, hogy az első pozíciókat a humán erőforrás és a humánerőforrás-marketing területén töltötték be, és folyamatosan keresik az új munkavállalókat.

A BMW szerdán tette közzé az első negyedéves számait, és ebben arról írtak, hogy erőteljes kötségkontrollt vezetnek be, mert elsődleges a likviditás megőrzése, emiatt a beruházásokon spórolnának.

A konszern az első negyedévben 21 százalékkal kevesebb, összesen 477 111 autót értékesített, ezen belül a BMW eladásai 20, a MINI-é 23, a Rolls-Royce-é pedig 27 százalékkal csökkent.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×