eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett, középen egy BMW személyautó 2018. július 31-én. Ezen a területen és környékén épít gyárat a BMW Group, a beruházás értéke meghaladja majd az egymilliárd eurót. A debreceni gyáregység képes lesz ugyanazon a soron hagyományos robbanómotorral és elektromotorral ellátott járművek előállítására, és az új üzemben akár évi 150 ezer járműt gyárthatnak majd.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Koronavírus – a debreceni BMW még nem taposott bele a fékbe

Egyelőre nem áll le a gyár építése, a munka-erőtoborzás is gőz erővel folytatódik.

Nem áll le a debreceni BMW-gyár építése, annak ellenére sem, hogy az autóipari cégek sorra jelentik be a gyártási kapacitások felfüggesztését – írja a Népszava.

Mint emlékezetes, az elmúlt napokban sorra jelentették be a hazai autógyárak a leállást, köztük a győri Audi, az esztergomi Suzuki és a kecskeméti Mercedes is.

A BMW Group Magyarország kommunikációs vezetője a lapot úgy tájékoztatta, hogy Debrecen városa jelenleg is dolgozik annak az észak-nyugati ipari parknak a kialakításán, amely a jövőbeni gyárnak is otthont ad majd, a munkaerő-toborzás pedig folyamatos.

Salgó András kiemelte, hogy a vállalat számára munkavállalói egészsége és biztonsága a legfontosabb, így azonnali intézkedéseket hoztak a védelmük érdekében, és a WHO mindenkori higiéniai javaslatainak követését és betartását írja elő munkatársainak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×