eur:
393.71
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rozskenyér készül a Szabó Andrea pékségben Karancslapujtőn 2016. szeptember 28-án. A rozskenyérnek a jövőben az eddigi 40 százalék helyett minimum 60 százalék rozslisztet kell tartalmaznia, míg a rozsos kenyérnél 15-ről minimum 30 százalékra emelték a rozsliszt arányát. Az előírás megjelenése októberben várható.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Az élesztőt is elérte a készletezési láz

A házi kenyérsütésre készülő lakosság miatt már az utánpótlást alig győző gyártó is a készletezési láz lecsengését várja.

Napok óta hiánycikk az élesztő a hazai boltok többségében, és sok helyütt bizonytalan, hogy mikorra ér oda az utánpótlás - írta a növekedés.hu. A portál szerint a hiányt a továbbra sem csillapodó lakossági készletezés okozza, vannak, akik tucatszám vásárolták fel a csomagolt élesztőt.

Kató Péter, az előállítással foglalkozó Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója szerint ugyanakkor nincs szó arról, hogy a termék a hazai kereskedelemben egyáltalán ne lenne kapható, de a három hete tartó vásárlási láz miatt az ilyenkor szokásos többszörösére növelt gyártói kapacitás ellenére is hamar kifogy a boltokból.

A vezérigazgató azt mondta,

a három hete tartó készletezési láz lecsengését várják.

A kereskedők annak tudják be a kereslet felfutását, hogy a lakosság attól tartott, nem lehet majd kenyeret kapni a boltokban. A portál szerint ettől nem kell tartani, mivel az évente belföldön felhasznált átlagosan 110 ezer tonna lisztnél nagyobb mennyiség előállítására is képes a magyar malomipar, ráadásul a tavalyi búzatermésből is még több millió tonna található a hazai raktárakban, amit feldolgozhatnak.

Az idei búzaterméshez szükséges őszi vetések is szépen fejlődnek, a tavaszi munkák is rendben zajlanak, vagyis a járványnak egyelőre nincs olyan hatása, ami az új búzatermést veszélyeztetné.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×