eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Különböző névértékű Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) a budapesti Mammut postán 2019. november 4-én. Ezen a napon a Magyar Posta Zrt. megkezdte a MÁP Plusz értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy dobásra készülhet jövőre a kötvénypiacon az Államadósság Kezelő Központ

A régóta tervezett nyugdíjkötvény mellett akár egy új, 5-10 év közötti futamidejű lakossági termékkel is megjelenhetnek - mondta a Portfolionak adott interjúban Kurali Zoltán, az adósságkezelő vezérigazgatója

A szakember a Portfoliónak nyilatkozva a régóta tervezett nyugdíjkötvény konstrukciójáról annyit árult el, hogy hosszútávú befektetésről van szó, ezért valamilyen módon inflációkövetőnek kell lennie, és prémiumot kell fizetnie. Ez teljesen lakossági termék lesz, nyugdíjpénztárak, biztosítók nem vásárolhatnak belőle. Nyilván nem a MÁPP+-hoz hasonló értékesítési számokat fog hozni egy ilyen papír - tette hozzá Kurali Zoltán.

Az adósságkezelő vezérigazgatója arról is beszélt, hogy szerinte a MÁPP+ trónja nincs veszélyben, és „egyelőre nem is terveznek változtatást” a kondíciókban, de - mivel nem jövőbelátó - azt nem meri biztosra ígérni, hogy egy év múlva is ugyanilyen kondíciókkal lehet majd vásárolni a slágerterméket.

Mint arról az Infostart beszámolt, Varga Mihály pénzügyminiszter és Kurali Zoltán, az ÁKKK vezére múlt csütörtökön jelentette be, hogy 2020bann egy új 20 éves benchmark államkötvényt bocsát ki az Államadósság Kezelő Központ, az első aukciója január 16-án lesz. Emellett január elsejétől bevezetik az új hosszú államkötvény-indexet, mely a 3 évnél hosszabb kötvényeket fogja tartalmazni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×