INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

sberbank

kkv

hitelezés

Vállalkozások, amelyeknek a legfontosabb erőforrás az idő

Vállalkozások, amelyeknek a legfontosabb erőforrás az idő

InfoRádió

Hét elején látott napvilágot, hogy a kormány új, 2030-ig szóló kis- és középvállalkozási stratégiát alkotott. Ebből kiderült, hogy a kkv-szektor további bővülésének legnagyobb akadálya a tőkehiány, nemzetközi összehasonlításban is alacsony a hitelek aránya.

A hazai vállalkozások 95 százaléka mikrovállalkozás, azaz éves árbevétélük nem éri el a kétmillió eurót, az alkalmazottak létszáma pedig a tizet. Minden szektorban jelen vannak, a szolgáltatóban különösen erősek. Minden vállakozás ezen a szinten kezdi, aztán vagy megmarad ezen a szinten, vagy tovább növekszik – tudta meg az InfoRádió Takács Nikolettától, a Sberbank mikrovállalati területének vezetőjétől.

"A folyószámlahitel a legnépszerűbb náluk, egyszer kell igényelni, és egy éven át a rendelkezésükre áll. 10-12 milliós hitelkeret a jellemző, többségében gyors átfutású, kisebb tételek finanszírozására" – mondta Takács Nikolett, és hozzátette, megjelennek már a beruházási igények is ebben a szektorban, fejlesztési hiteleket is igényelnek, leginkább ingatlanra, gépberendezésre – kedvező, állami támogatású konstrukciók érhetők már el ehhez is.

A szakértő elmondta, a jogszabályi környezet egyszerűsítése előfeltétele a banki hitelezés egyszerűsítésének is, illetve az adminisztratív terhek csökkentésével, a dokumentáció digitalizációjával tudnak segíteni a bankok, mert tudják, a mikrovállalkozásoknak, ahol a tulajdonos egyben az menedzser is, a legértékesebb erőforrás az idő.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Takács Nikolett a kkv-hitelezésről
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018