eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Pixabay

Vállalkozások, amelyeknek a legfontosabb erőforrás az idő

Hét elején látott napvilágot, hogy a kormány új, 2030-ig szóló kis- és középvállalkozási stratégiát alkotott. Ebből kiderült, hogy a kkv-szektor további bővülésének legnagyobb akadálya a tőkehiány, nemzetközi összehasonlításban is alacsony a hitelek aránya.

A hazai vállalkozások 95 százaléka mikrovállalkozás, azaz éves árbevétélük nem éri el a kétmillió eurót, az alkalmazottak létszáma pedig a tizet. Minden szektorban jelen vannak, a szolgáltatóban különösen erősek. Minden vállakozás ezen a szinten kezdi, aztán vagy megmarad ezen a szinten, vagy tovább növekszik – tudta meg az InfoRádió Takács Nikolettától, a Sberbank mikrovállalati területének vezetőjétől.

"A folyószámlahitel a legnépszerűbb náluk, egyszer kell igényelni, és egy éven át a rendelkezésükre áll. 10-12 milliós hitelkeret a jellemző, többségében gyors átfutású, kisebb tételek finanszírozására" – mondta Takács Nikolett, és hozzátette, megjelennek már a beruházási igények is ebben a szektorban, fejlesztési hiteleket is igényelnek, leginkább ingatlanra, gépberendezésre – kedvező, állami támogatású konstrukciók érhetők már el ehhez is.

A szakértő elmondta, a jogszabályi környezet egyszerűsítése előfeltétele a banki hitelezés egyszerűsítésének is, illetve az adminisztratív terhek csökkentésével, a dokumentáció digitalizációjával tudnak segíteni a bankok, mert tudják, a mikrovállalkozásoknak, ahol a tulajdonos egyben az menedzser is, a legértékesebb erőforrás az idő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×