eur:
391.01
usd:
366.09
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

A fél országra sárga jelzést adott ki a meteorológia - előrejelzés

Az ország nagy területén erős szél várható. Záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Csütörtökön a nap első felében még erősen felhős idő várható, majd délutántól csökkenni, gomolyosodni kezd a felhőzet. A délután második felére már jórészt gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Összességében több helyen várható eső, zápor, illetve zivatar is kialakulhat. Utóbbira nagyobb esély a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, illetve a déli országrészben van. A nyugatias szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Átmeneti szélerősödés zivatar környezetében is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, a nyugati tájakon lesz a melegebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken közepesen vagy gyengén felhős időre van kilátás általában többórás napsütéssel, de reggel az északkeleti tájakon még rétegfelhős vidékek is lehetnek. Délutántól dél felől növekszik, vastagszik a felhőzet. Akár több helyen is lehet zápor, emellett zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé megerősödhet a déli, délnyugati szél. A hajnali 0, +8 fokról délutánra nagyrészt 14 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A távolabbi kilátásokról az alábbi videó második felében tájékozódhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×