eur:
390.09
usd:
363.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Vasárnapi változások: éjjel tél, nappal tavasz

Jövő szerdáig emelkedik a nappali felmelegedés, utána viszont újabb fordulat jön az időjárásben.

Vasárnap túlnyomóan derült idő várható, legfeljebb átmenetileg lehet kevés felhő az égen. Csapadék kizárt. A délkeleti, keleti szelet az Észak-Dunántúlon időnként élénk, Sopron környékén esetleg erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -12 fok között várható, de a fagyzugokban ennél alacsonyabb, a nagyobb városokban, illetve a vízpartok mentén ennél magasabb értékek is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap nagyrészt 10, 11 fok körül alakul.

A következő napokban is anticiklon alakítja időjárásunkat, de már egyre enyhébb levegő érkezik fölénk. Az éjszakák továbbra is fagyosnak ígérkeznek, a nappali felmelegedés viszont erősödik. Változást a hét közepén érkező ciklon hoz. Sajnos ismét hideget.

Időjárási helyzet Európában

Nyugat-Európa fölött már napok óta frontrendszer ingázik, amely többfelé okoz ismétlődő esőt. Franciaország és Spanyolország egyes vidékein 40-50 mm-t meghaladó mennyiség is összegyűlt az elmúlt 24 órában. Feloszlóban lévő frontzóna araszol a Kelet-Európai síkság fölött, emellett a Fekete-tenger térségében is található egy magassági hidegörvény. Csapadék nagyobb területen utóbbiból fordul elő nagyrészt havazás formájában. Szárazföldünk más területein hatalmas kiterjedésű anticiklon a meghatározó. Míg a nyugati országokban viszonylag enyhe az idő, addig a kontinens keleti harmadán, negyedén a hőmérsékletek a telet idézik. A Kárpát-medence időjárását a következő 36 órában is a fentebb említett magasnyomás, valamint az azt kitöltő száraz, hideg légtömeg alakítja.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×