eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Forrás: Pet Kupa
Nyitókép: Forrás: Pet Kupa

Rejtélyes palackposta-üzenetet fogtak ki a Tiszából

A Pet Kupa egy nonprofit kezdeményezés, az önkéntesek az ártérből összeszedett Pet-palackokból hajót építenek, leeveznek vele a Tiszán, és közben a helyiekkel összefogva rengeteg hulladék gyűjtenek, majd szelektálnak és helyeznek el. A minap válogatás közben kezükbe akadt egy palackposta, rejtélyes feladóval és szívhez szóló üzenettel. A feladót keresik, a szöveget közzé teszik. Ön tudja, kit rejthet a :As2krcs7mL enigma?

A Pet Kupa ötlete Molnár Attila természetfilmes fejéből pattant ki: rengeteg hulladék gyűlik fel a Tiszta árterében, szedjünk össze Pet-palackokat, építsünk hajót belőlük, és rendezzünk egy versenyt úgy, hogy miközben lehajózunk a folyón, ki gyűjt több hulladékot!

2013-ban indult el az első Pet Kupa, idővel egyre nagyobb visszhangja lett a kezdeményezésnek, az idén a rendes egyhetes tiszai túra után a nyár végén még a Bodrogon is megcsinálták az akciót a Pet-kalózok.

Forrás: Pet Kupa
Forrás: Pet Kupa

Október elején a nyári termés szelektálása közben aztán az egyik palackban különös dolgot találtak. Egy üzenetet! Ráadásul igencsak testhez állót. Nem a messzi múltból jött, de igencsak aktuális.

Forrás: Pet Kupa
Forrás: Pet Kupa

A Pet-kalózok a következő megjegyzés kíséretében keresik a feladót: „Újabb üzenetet találtunk a Kiskörén kitermelt hulladék válogatása közben! Feladás: 2019. 07. 06. Kézbesítés a Tisza által: 2020. 10. 04.

Azt gondoljuk, megértő kezekbe került az üzenet a Pet Kalózok személyében.

Keressük a levél íróját! Akinek van sejtése, hogy kit rejthet az alábbi kód, ne tartsa magában! :As2krcs7mL”

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×