eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje 2016. október 4-én a Gastronomika elnevezésű gasztronómiai kongresszuson San Sebastianban, ahol ebben az évben Magyarország a díszvendég Törökország mellett.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Bíró Lajos elmondta, mikor és hogyan nyithatnak újra az éttermek

A séf egyelőre otthoni karanténban van, de szerinte egy-két hónapon belül – korlátozásokkal – újra kell kezdeni a munkát. Az újraindulásnál lesz majd a nagy vízválasztó.

Bíró Lajos otthonában tölti a napokat, de az ismert séf, aki több éttermet is visz, már a jövőről is beszélt a Dining Guide gasztronómiai lapnak. A magyar konyha egyik meghatározó alakja szerint legkésőbb egy-két hónap múlva újra kell kezdeni, hiszen túl sokáig nem lehet így vinni tovább az életet.

"Ha megkezdődik a fokozatos visszarendeződés, majd új szabályokat kell felállítani, és inkább tartsuk a másfél méteres távolságot az asztalok között; inkább legyen kezdetben kevesebb munkaerő, kisebb a rezsi, és inkább hajtsunk végre átalakításokat a vendéglátóhelyeken, de az életnek újra kell indulnia" – mondta a séf.

Szerinte az igazán nagy vízválasztó az indulásnál jön majd el gazdasági értelemben az éttermek életében is, mert most minden átalakul, vannak kedvezmények is, és csak akkor lehet látni a valós erőviszonyokat, ha az éttermekbe is visszatér az élet.

"Most rengetegen döntöttek az elbocsátások mellett, sok helyen adnak bérletidíj-kedvezményeket, és vannak kisebb-nagyobb könnyítések, de amikor fel kell állni ebből, és újra fizetni mindent, akkor fog eldőlni, hogy kinek van létjogosultsága ebben a szakmában" – mondta Bíró Lajos.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×