eur:
388.51
usd:
360.6
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Szexéhesebb" a kamasz, ha nem reggelizik?

Ha egy tizenéves nem reggelizik, akkor ingerlékenyebbé és kiszámíthatatlanabbá válik, sőt, nagyobb eséllyel hízik el - ezt eddig is hangsúlyozták kutatók. Most azonban kiderült, hogy a reggeli hiánya kihat a kamaszok szexuális életére is.

Azok a kamaszok, akik rendszeresen kihagyják a reggelit, nagyobb eséllyel veszítik el az átlagosnál fiatalabb korban a szüzességüket - állítják japán kutatók, akik 1500 ember szexuális tapasztalatait, családi kapcsolatait és életmódját vizsgálták. A vizsgálatban 16-49 év közöttiek vettek részt.

Kiderült, hogy azok, akik iskolás korukban rendszeresen reggeliztek, átlagosan 19,4 éves korukban veszítették el a szüzességüket, míg az első étkezést annak idején általában kihagyók 17,5 évesen.

A kutatók azt is megállapították, hogy fiatalabb korban kezdik a szexuális életet azok, akiknek rossz volt a viszonyuk az édesanyjukkal, aki "halálra idegesítette" őket. Õk általában 16 éves korukban veszítették el a szüzességüket, míg azok, akiknek a viszonya jó volt az édesanyjukkal, 19 évesen.

A szex és a reggeli viszonya egyértelműen felhívja a figyelmet a családi élet változására - hangsúlyozta a kormányzat által támogatott vizsgálatot vezető Kitamura Kunio, a családtervezési intézet ügyvezető igazgatója.

Kutatók régóta hangsúlyozzák, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, amelyet összefüggésbe hoztak korábban az elhízással, a koncentrációs problémákkal és az általános egészségi állapottal is.

Cambridge-i kutatók egy ötéves vizsgálat eredményeként az idén arra a következtetésre jutottak, hogy ha az összes napi energia-bevitel ötven százalékát a reggeliből szerezzük be, akkor a szervezet a normálisnál hatékonyabban dolgozza fel azt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×